Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ο μεγάλος τελικός

''Can you hear me''τραγουδούσε χτες στη Βιέννη ο Enrique Iglesias λίγο πριν αρχίσει ο μεγάλος τελικός και προφανώς αναφερόταν στους παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας του,μπας και τον ακούσουν και πάρουν το κύπελλο...Έτσι και έγινε!!Η Ισπανία από χτες το βράδυ είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης!


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γερμανούς να κάνουν τις πιο πολλές φάσεις. Έχασαν αρκετές ευκαιρίες και λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου,ο Fernando Torres άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Ισπανίας. Στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να πει κανείς πως η Γερμανία θα έκανε την ανατροπή,αλλά δεν έγινε...Πολλοί βέβαια χαρακτήρισαν το παιχνίδι ιδιαίτερα βαρετό...


Και όπως είναι φυσικό,η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι η Ισπανία!!Τελευταία φορά που είχε πάρει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν πριν 44 χρόνια στην πρώτη διοργάνωση η οποία διεξήχθη στην Ισπανία. Βέβαια τότε το Euro ήταν γνωστό σαν κύπελλο Εθνών.

Να σας πω την αλήθεια,ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως πρωταθλήτρια Ευρώπης του ποδοσφαίρου είναι η Ισπανία. Βλέπετε στο μυαλό μου έχω μία άλλη ομάδα,που ακόμα και τώρα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έκανε πριν 4 χρόνια..Και αυτή μου ''κάνει''για πρωταθλήτρια. Καμία άλλη...

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Ο δεύτερος ημιτελικός και οι ευχάριστες αναμνήσεις...


Πριν 2 μέρες στη Βιέννη διεξήχθη και ο δεύτερος ημιτελικός του Euro μεταξύ Ισπανίας και Ρωσίας. Το σκορ 3-0 υπέρ της Ισπανίας. Στο πρώτο ημίχρονο και οι 2 ομάδες τα πήγαν καλά,αλλά στο δεύτερο η ανωτερότητα της Ισπανίας ανάγκασε τους Ρώσους να υποκύψουν...Οπότε αύριο είναι ο τελικός Ισπανία-Γερμανία!


Προσπαθώ να γυρίσω το χρόνο λίγο πίσω και να θυμηθώ..Πριν 4 χρόνια σαν την αυριανή μέρα εμείς βρισκόμασταν στον τελικό με αντίπαλο την Πορτογαλία στο ''Daluz'' της Λισσαβώνας.. Τι ωραίες στιγμές!!Τότε όλοι προγραμματίζαμε με ποιον θα δούμε το παιχνίδι και που. Θυμάμαι πως εκείνη τη μέρα(νύχτα για την ακρίβεια!)η ΕΡΤ είχε τηλεθέαση πάνω από 90%!! Θυμάμαι επίσης πως πάρα πολλοί συμπατριώτες μας ήταν πεπεισμένοι πως θα κατακτούσαμε τη δεύτερη θέση και ήταν ευχαριστημένοι!Που να ήξεραν όμως...!!Φέτος απλά και μόνο από περιέργεια θα παρακολουθήσουμε τον αυριανό τελικό. Μακάρι σε μία μελλοντική αθλητική διοργάνωση να ξαναπαρακολουθήσουμε τον τελικό όπως πριν από 4 χρόνια...!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Περιστρεφόμενοι ουρανοξύστες!


Εντελώς τυχαία παρακολούθησα ειδήσεις(βλέπετε το διάβασμα με ''τρώει'' αυτές τις μέρες)και είδα κάτι που μου κέντρισε την περιέργεια. Κατασκευή περιστρεφόμενων ουρανοξυστών στο Ντουμπάι και στη Μόσχα!!


Ο Ιταλός κατασκευαστής Ντέιβιτ Φύσερ ανέφερε πως τα κτίρια που ετοιμάζεται να φτιάξει θα είναι ''ζωντανοί οργανισμοί''..Σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα αλλάζουν κατεύθυνση και σχήμα και θα προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες..Ο ουρανοξύστης που θα κατασκευαστεί στη Μόσχα θα περιλαμβάνει 80 ορόφους με ελικοδρόμιο στον τελευταίο όροφο!Τα διαμερίσματα θα μπορούν να περιστρέφονται με τη φωνή των ενοίκων οι οποίοι θα μπορούν να μετακομίσουν από το 2010.Η όλη κατασκευή κοστολογείται γύρω στα 700.000.000 ευρώ...

Συνταγή

Παρακολουθώντας το πρωί τηλεόραση,είδα μία συνταγή η οποία μου άρεσε. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο,αλλά μου άρεσε ο τρόπος παρασκευάσματός της.

Αυγοφέτες

ξερές φέτες ψωμιού(όσες θέλουμε)
1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη
2 αυγά

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά και βουτάμε τις φέτες ψωμιού και από τις 2 πλευρές μέχρι να μουλιάσουν.

Για το σιρόπι

μισή κατσαρόλα νερό
χυμό 1 λεμονιού
λίγες φράουλες
λίγα βατόμουρα

Σε μία κατσαρόλα τα αφήνουμε μέχρι να έχουμε όσο πιο υγρό μείγμα γίνεται. Στο τέλος τα περιχύνουμε πάνω από τις αυγοφέτες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Ο ημιτελικός και ο κεραυνός!


Χθες στη Βασιλεία της Ελβετίας διεξήχθη ο πρώτος ημιτελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Γερμανία-Τουρκία 3-2.Το παιχνίδι των ανατροπών!Άνοιξε το σκορ η Τουρκία ισοφάρισε η Γερμανία και το παιχνίδι πήγαινε εναλλάξ μέχρι το τέλος..Το κακό με τον χθεσινό αγώνα είναι ότι όλη η Ευρώπη ''βυθίστηκε στο μαύρο''..Έπεσε ένας κεραυνός στη Βιέννη και αυτό επηρέασε τη μετάδοση(από ότι φαίνεται τα ''κεντρικά''εκεί είναι). Οπότε πάνω από 5 λεπτά δεν εξέπεμπε σήμα πουθενά..Ούτε και στην Αμερική ακόμη..Παλιόκαιρος..Ευτυχώς που η γερμανική τηλεόραση έστειλε και δικό της συνεργείο και έτσι το παιχνίδι μεταδόθηκε από εκεί. Το συμπέρασμα;Η Γερμανία στον τελικό μετά από 12 χρόνια!!

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

''Ugly Betty'' προ πυλών...


Και έλεγα και 'γω χτες τι θα βλέπουμε μετά το τέλος της ''Μαρίας της άσχημης''...Χθες αργά το βράδυ έπαιξε ένα trailer στον ΑΝΤ1 όπου ένας ''κύριος Μαντάς''έλεγε στη ''Μαρία'' μέσα στο γραφείο του πως άσχημη είναι αυτή,αλλά στην Ελλάδα έρχεται μία ασχημότερη,η Betty. Είναι γεγονός!Η ''ugly Betty'' έρχεται στον ANT1!!Η αμερικάνικη εκδοχή της ''Μαρίας της άσχημης΄΄ δηλαδή..Το κακό είναι πως σε τόσες εκδοχές(μην ξεχνάτε πως εκτός από την ελληνική, ο ALPHA είχε δείξει και την original εκδοχή πριν λίγο καιρό)στο τέλος θα βαρεθούμε..

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

''Μαρία η άσχημη''...τέλος!


Εχθές έφτασε και το τέλος της ''Μαρίας της άσχημης''.Ήταν μια ωραία συντροφιά για όσους παρακολουθούσαν τη σειρά. Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησε πριν 2 χρόνια..Η άσχημη γραμματέας που πιάνει δουλειά σε έναν οίκο μόδας και τελικά ερωτεύεται το αφεντικό της..Το αφεντικό την κοροϊδεύει,αλλά στο τέλος καταλήγει να την ερωτεύεται και αυτό..Ευτυχώς να λες,το τέλος ήταν το αναμενόμενο. Η Μαρία παντρεύτηκε τον Αλέξη και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα..Το λέω αυτό γιατί έχω βαρεθεί σε πολλά έργα να βλέπω άσχημο τέλος,όπως στο ''Dolce Vita'' που η Χριστίνα δεν έμεινε τελικά με τον Αντώνη,αλλά γνώρισε έναν άλλο...Θυμάμαι πως και ο Καπουτζίδης στο ''Παρα 5'',ήθελε τους δρόμους της Ντάλιας με τον Αλέξη να μην ενώνονται,αλλά τελικά άλλαξε γνώμη..Πιστεύω το Mega να βάλλει αρκετές επαναλήψεις για να μη βαριόμαστε το καλοκαίρι!!

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Η πρόκριση στους ''4''και ο... παραπονεμένος!


Η αλήθεια είναι πως με το Euro βαρέθηκα..Τα περισσότερα παιχνίδια στη φάση των ''8'' πάνε σε παράταση και αυτό με κουράζει αφάνταστα..Το ίδιο έγινε και με το χθεσινό. Ιταλία-Ισπανία 0-0 στο 90λεπτο,στην παράταση το ίδιο και στη συνέχεια τα πέναλτι. Μια ψυχοφθόρα διαδικασία και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές,αλλά και για τους οπαδούς. Στους ''4'' πέρασε η Ισπανία. Τώρα,ο προπονητής της Ιταλίας τι έχει ν' ακούσει..Για μένα είναι αρκετά άπειρος για να αναλάβει μία τόσο μεγάλη ομάδα. Άσε που πολλοί τον κατηγόρησαν πως δεν έκανε καλές επιλογές. Σου λένε οι Ιταλοί,η Ίντερ είναι η φετινή πρωταθλήτρια και δε χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες της ομάδας..Θεωρώ επίσης πως λάθος του ήταν το ότι δεν πήρε στην αποστολή έναν άκρως ''επικίνδυνο' επιθετικό που παρά την ηλικία του,την αίσθηση του γκολ την έχει σχεδόν πάντα..Αναφέρομαι στον straiker της Μίλαν,τον Filippo Inzaghi. Λίγο πριν αναχωρήσει η Ιταλία για την προετοιμασία της,έγινε χαμός μεταξύ Filippo και προπονητή Ιταλίας. Ο παίκτης έμεινε με το παράπονο:''γιατί δε με πήρε''..Όχι τίποτα άλλο,αλλά δικαιώθηκε και ο ποδοσφαιριστής..Για 2 μέρες δεν έχει κάποιο παιχνίδι. Την Τετάρτη τώρα με τους ημιτελικούς!

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Κριστιάνο,ο...φυγάς!


Σκέφτομαι και αυτό το παιδί που δεν το ξέρει σχεδόν κανένας,τον Κριστιάνο Ρονάλντο!Μόλις του έγινε γνωστό ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της,κάνει σαν τρελός και παλαβός να φύγει. Πέντε χρόνια έμεινε στη Manchester United και πλέον δε βλέπει την ώρα να αποχωρήσει.Βλέπετε όνειρό του από μικρός ήταν να παίξει εκεί!Οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου δεν είναι διατεθειμένοι να τον δώσουν,αλλά ο Κριστιάνο εκεί..Είναι διατεθειμένος να κάνει αίτημα αποχώρησης..Εμένα πίσω από αυτή την τάση φυγής,μου κρύβεται γκομενοδουλειά..Μην ξεχνάτε πως το νέο αμόρε του είναι από την Ισπανία...

Συναρπαστικά παιχνίδια!!


Χθες και προχθές διεξήχθησαν τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Την Παρασκευή στη Βιέννη είδαμε το παιχνίδι μεταξύ Κροατίας και Τουρκίας. Στο τελευταίο λεπτό πέτυχε γκολ η Κροατία και όπως είναι φυσιολογικό όταν βάζεις γκολ στο τελευταίο λεπτό είσαι κατά 80% ο νικητής του παιχνιδιού. Όμως οι Τούρκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!!Αυτό είναι,όταν δε βάζεις γκολ η μπάλα σε τιμωρεί..Οι Κροάτες είχαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν,αλλά δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ..Έτσι την πρόκριση στα πέναλτι την πήραν οι Τούρκοι,οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς για την φάση των ''4''.


Στο χθεσινό παιχνίδι Ολλανδία-Ρωσία την πρόκριση πήρε η Ρωσία στην παράταση. Το σκορ του κανονικού 90λεπτου έληξε 1-1.Να πω την αλήθεια,η Ολλανδία δε μου άρεσε χτες. Σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήταν κάπως ''θολή''.Τα νιάτα της Ρωσίας μπροστά στην εμπειρία της Ολλανδίας ήταν πολύ πιο ορεξάτα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση..Έτσι λοιπόν αποδεικνύεται πως το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ!Δεν έχει σημασία πόσο έμπειρος είσαι,πόσο κοστίζεις,σε ποιο σύλλογο παίζεις. Σε ένα τουρνουά δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Είναι όλοι ίσοι..

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Αν δεν πάθεις,δε θα μάθεις!!


Αχ..Τι τράβηξα σήμερα..Το πρωί είχα μια ανακατωσούρα στο στομάχι..Κάτι μεταξύ πόνου και ενόχλησης. Δεν έδωσα σημασία. Όλη σχεδόν τη μέρα όμως με ενοχλούσε. Οπότε άρχισα να αναρωτιέμαι. Είμαι άρρωστη ή έφαγα κάτι που με ενόχλησε;Από ότι κατάλαβα ήταν το 2ο. Έκανα τη βλακεία να πιω την αντιβίωση που παίρνω για την ακμή το πρωί με άδειο στομάχι..Γι' αυτό με τάραξε..Που πάω η χαζή να πιω χάπι χωρίς να φάω;;Καλά να πάθω!!Είδες;;Αν δεν πάθεις,δε θα μάθεις!!Οπότε,αν σας τύχει και σε σας να πάρετε άντιβίωση -που δε σας το εύχομαι- ποτέ μην την πάρετε με άδειο στομάχι!!

Και τώρα ξεκινά το Euro!


Χθες διεξήχθη ο 1ος ημιτελικός του Euro.Αντίπαλοι;Πορτογαλία-Γερμανία.Σκορ;2-3.Άκρως χορταστικό παιχνίδι. Η Γερμανία μου έδωσε την εντύπωση πως δεν ''κόπιασε''ιδιαίτερα,ότι δηλαδή τα γκολ της ήρθαν σχετικά άνετα. Η Πορτογαλία αν δεν έχει το μεγάλο της αστέρι σε καλή ημέρα,δεν τα πάει καλά..Πάντως στο 1ο ημίχρονο μπήκε νωρίς στο παιχνίδι,οπότε είχε περιθώρια αντίδρασης στο 2ο..Αλλά τελικά την πρόκριση στους 4 την πήρε η Γερμανία.


Σήμερα έχουμε ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι ,το οποίο πολλοί το χαρακτήρισαν σαν το βαλκανικό ντέρμπι. Από τη μία η Τουρκία χωρίς τον Volkan Demirel,από την άλλη η Κροατία που παρεμπιπτόντως μου θυμίζει πολύ εμάς το 2004.Προγνωστικά δε χωρούν σε ματς Euro γιατί η κάθε ομάδα έχει τις ίδιες πιθανότητες κατάκτησης της κορυφής με οποιαδήποτε άλλη..Αργά λοιπόν το βράδυ θα μάθουμε και τη 2η ομάδα που πέρασε στους ''4''...

Κλείνει ένας κύκλος,ανοίγει ένας άλλος!


Την Τετάρτη διεξήχθη η 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τον 4ο όμιλο. Ρωσία-Σουηδία 2-0 και Ελλάδα-Ισπανία 1-2.Την πρόκριση για τους 8 εκτός από την Ισπανία πήρε και η Ρωσία. Η Ρωσία αν και νέα ομάδα από άποψη ηλικιών τα πήγε περίφημα. Εμείς πάλι παίξαμε καλά,μόνο που είχαμε όλη την ατυχία με το μέρος μας για άλλη μια φορά..Ευτυχώς καταφέραμε να βάλουμε και 1 γκολ..Δυστυχώς τερματίσαμε τελευταίοι στο τουρνουά μαζεύοντας 0 βαθμούς..Τι να κάνουμε..That's life!Ο κύκλος της εθνικής του 2004 έκλεισε και είναι καιρός να ανοίξει ένας καινούριος..Ήδη ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την εθνική ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Παρασκευάς Άντζας. Προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλοι..Η εθνική ελπίδων είναι προ πυλών. Οι ομάδες μας των νέων,μη ξεχνάτε,πως διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες και πάντα πρωταγωνιστούν σε τουρνουά. Οπότε η ομάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο!!

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Γιατροί,αναγκαίο...καλό!


Χτες επισκέφτηκα τη γιατρό. Συγκεκριμένα τη δερματολόγο. Όταν είσαι στην ηλικία των 21 και έχεις σπυράκια εδώ και μια 10ετία,φυσιολογικό είναι να σου σπάζουν τα νεύρα και να θες να τα ξεφορτωθείς. Έχω αλλάξει αρκετούς δερματολόγους,αλλά μπορώ να πω με σιγουριά πως με τη συγκεκριμένη βρήκα τη ''γιατρειά'' μου!!Κάνω τη θεραπεία εδώ και ένα μήνα και έχω δει αποτελέσματα!!Εκτός από τις αλοιφές, μου χορήγησε και μία αντιβίωση. Αυτό είναι που με ''χαλάει''στη θεραπεία..Δε θέλω να παίρνω φάρμακα!!Αλλά αν θέλω να εξαφανιστούν τα σπυράκια,δυστυχώς πρέπει..Ευτυχώς να λες είναι ''ελαφριά''.Από τη χθεσινή όμως επίσκεψη μου αύξησε τη δόση. Από εκεί που έπαιρνα ένα χάπι την ημέρα,τώρα παίρνω δύο. Η φαρμακοποιός μου συνέστησε να παίρνω και βιταμίνες μαζί με τα χάπια..Και εδώ έχω τις ενστάσεις μου. Οι βιταμίνες ναι μεν καλές είναι,αλλά δεν παύουν να'ναι χημικά παρασκευάσματα. Και από όσο το ''κόβω'' η θεραπεία για τα σπυράκια μπορεί να πάρει και ένα χρόνο..Ένα χρόνο θα παίρνω βιταμίνες;;Βέβαια η γιατρός μου είπε να μην τις πάρω και πλέον είμαι μπερδεμμένη. Προς το παρόν θα τις παίρνω μέρα παρα μέρα. Στη συνέχεια βλέποντας και κάνοντας.


Τις μέρες που ακολουθούν έχω να πάω σε μπόλικους γιατρούς και όπως είπα στο blogοπαίχνιδο,δε μου αρέσουν καθόλου!Δεν έχω όμως άλλη επιλογή. Πρέπει να ξαναπάω στη δερματολόγο να ξαναδεί το πρόσωπό μου(άσε που έχω και πυτιρίαση-όλα τα κακά!-).Στη συνέχεια σε οδοντίατρο(θα ''καλοπεράσω''εκεί!).Για έλεγχο όπως και θα πρέπει να κάνουμε(1 φορά το χρόνο).(Πέρσι πάλι καλά ένα σφράγισμα είχα,αλλά με έσκασε. Έβαλε παραπάνω δόση σφραγίσματος και μ'ενοχλούσε. Μέχρι να το διορθώσει το τι τράβηξα..Φέτος μάλλον δε θα χρειαστεί κάτι. Πέρσι με πονούσε το δόντι..)Και τέλος την οφθαλμίατρο την οποία έχω να επισκεφθώ εδώ και δύο χρόνια. Την παραμέλησα κάπως..Σίγουρα η μυωπία που έχω θα ανέβηκε..Δε βλέπω πολύ καθαρά με τα γυαλιά..Βέβαια σκέφτομαι και το άλλο. Να βάλλω φακούς επαφής. Αυτό όμως με φοβίζει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ο οργανισμός τους δεν τους ''δέχεται'' ή τους προκαλεί προβλήματα στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Αν είμαι ένας από αυτούς;;Ότι έχει να κάνει με μάτια με αηδιάζει..Τι εννοώ..Είχα δει στην τηλεόραση να κάνουν εγχείρηση εκμηδένισης της μυωπίας με λέιζερ. Την ώρα που έβλεπα την επέμβαση ζαλιζόμουν..Το ίδιο έγινε και όταν έκανε εγχείρηση στα μάτια η γιαγιά μου και μας περιέγραφε τη διαδικασία που έκαναν οι γιατροί..Πάλι είχα τάσεις προς λιποθυμία.Είχα πει και σε μία συμφ/τριά μου να μου πει πως βάζει και πως βγάζει τους φακούς επαφής της και πάλι το ίδιο..Ζαλιζόμουν..Στη σκέψη λοιπόν και μόνο να βάλλω ξένο σώμα στα μάτια μου,κάτι με πιάνει..Οπότε για να βάλλω τους φακούς,θα πρέπει να υπερνικήσω το φόβο μου..Βέβαια και να μην βάλλω,δεν με πειράζει. Πολλοί μου λένε πως τα γυαλιά μου πάνε(και εγώ βρίσκω τον εαυτό μου πιο συμπαθητικό με γυαλιά,παρά χωρίς).Από την άλλη,δυστυχώς,δε μπορώ να φορέσω όποια γυαλιά ηλίου θέλω γιατί δεν μπορώ να δω..Βλέποντας και κάνοντας!!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Euro 2008,3ος όμιλος,3η αγωνιστική


Χθες διεξήχθησαν 2 παιχνίδια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ολλανδία-Ρουμανία 2-0 και Γαλλία-Ιταλία 0-2.Η Ολλανδία αν και έπαιξε με τα ''δεύτερα''απέδειξε ότι πράγματι αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης!Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι,η τύχη ήταν όλη με το μέρος της Ιταλίας!Ο Ριμπερί τραυματίστηκε νωρίς-νωρίς και η Γαλλία έμεινε με 10 εξ' αιτίας αποβολής. Βέβαια δε θα μπορούσα να πω πως η Ιταλία έπεισε σαν ομάδα...Έτσι πέρασε στους ''8'' η Ιταλία και θα αναμετρηθεί με την Ισπανία.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Στρουθοκάμηλος για...μεσημεριανό!

Σήμερα μπορώ να πω πως έφαγα το πιο περίεργο κρέας που έφαγα ποτέ..Στρουθοκάμηλο!!Δεν κάνω πλάκα. Μία γνωστή μας,μας το έφερε και μας είπε ότι είναι τέλειο. Να πω την αλήθεια,νόμιζα ότι μας δουλεύει..Όταν όμως το δοκίμασα,διαπίστωσα πως πράγματι είχε δίκιο!Πάρα πολύ νόστιμο. Μοιάζει πολύ με το μοσχάρι στη γεύση,μόνο που δεν είναι τόσο κόκκινο στο χρώμα. Αν σας δοθεί η ευκαιρία,δοκιμάστε και εσείς!Κάτι άσχετο. Αυτές τις μέρες με έπιασε ένα ''κόλλημα' με το ''Hero'' της Pat Benetar...

Euro 2008,2ος όμιλος,3η αγωνιστική


Χθες διεξήχθησαν 2 παιχνίδια στον 2ο όμιλο του Euro. Το Αυστρία-Γερμανία 0-1 και το Πολωνία-Κροατία 0-1.Το Αυστρία-Γερμανία ήταν αρκετά δυνατό. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να σημειώσουν γκολ αλλά αυτή που τα κατάφερε ήταν η Γερμανία με ένα καταπληκτικό χτύπημα φάουλ που εκτέλεσε ο Michael Balack. Η Γερμανία δεν φάνηκε πάρα πολύ δυνατή. Μου'δωσε την εντύπωση πως θα μπορούσε άνετα να έχανε.
Το Πολωνία-Κροατία δεν το παρακολούθησα,αλλά από τα πλάνα που είδα παρατήρησα πως η Κροατία πραγματικά διαθέτει μία πάρα πολύ καλή ομάδα.
Σήμερα θα ''πέσουνε κορμιά'' στα ματς που ακολουθούν.Ι ταλία-Γαλλία και Ολλανδία-Ρουμανία. Η Ιταλία και η Γαλλία κρίνονται από τη Ρουμανία. Αν η Ρουμανία κερδίσει ή φέρει ισοπαλία,τότε και οι 2 παγκόσμιες υπερδυνάμεις θα αποκλειστούν από τους ''8'' της διοργάνωσης.
Τα πρώτα 2 ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στους ''8'' είναι Πορτογαλία-Γερμανία και Κροατία-Τουρκία. Τα 2 επόμενα θα τα μάθουμε σήμερα και αύριο..

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Γκολ και θέαμα


Χθες μπορώ να πω με σιγουριά,ότι παρακολουθήσαμε τον πιο θεαματικό αγώνα του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τουρκία-Τσεχία 3-2.Από 'κει που λέγαμε ότι η Τσεχία θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά,τελικώς έγινε αυτό που δεν περιμέναμε. Μέσα σε ένα τέταρτο το ένα γκολ διαδέχονταν το άλλο από πλευράς Τουρκίας.


Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι,μεταξύ Ελβετίας και Πορτογαλίας,επιβλήθηκαν οι διοργανωτές με 2-0.Η Πορτογαλία έπαιξε με αρκετούς αναπληρωματικούς,οι οποίοι εμφάνισαν αρκετά καλά στοιχεία καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελβετία άξιζε να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με νίκη. Το ίδιο θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε και εμείς την Τετάρτη με την Ισπανία,αν και μη γελιόμαστε,τα ''δεύτερα''της Ισπανίας είναι το ίδιο καλά όσο και τα ''πρώτα''..

Απελπισία..

Όπως σας είχα πει πριν λίγες μέρες,μου έμεινε μόνο ένα μάθημα,το οποίο και δεν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Χθες και σήμερα που το έριξα μία ματιά δεν κατάλαβα τίποτα..Και τώρα διερωτώμαι.''Να το δώσω ή να μην το δώσω;''..Έχω πολλές μέρες ακόμη μέχρι τη μέρα διεξαγωγής της εξέτασης του συγκεκριμένου μαθήματος..Το βιβλίο δεν εξηγεί αναλυτικά τις ασκήσεις και ο καθηγητής βάζει πολύ πιο δύσκολα από αυτά που υπάρχουν εντός ύλης..

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Το ταξίδι στο όνειρο...τελείωσε!


Χθες ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Δυστυχώς μας άφησε μία πικρή γεύση. Βλέπετε 4 χρόνια νωρίτερα πετούσαμε στους 7 ουρανούς,ενώ τώρα δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τι να κάνουμε όμως..Έτσι είναι το ποδόσφαιρο..Αλλού θα τα πας καλά,αλλού όχι.


Όσον αφορά το παιχνίδι της Σουηδίας με την Ισπανία το οποίο έληξε 1-2,δε μπορώ να το σχολιάσω και αυτό γιατί δεν το είδα.


Εμείς πάλι παίξαμε πάρα πολύ καλά με τη Ρωσία(0-1) σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Σουηδία,αλλά ήμασταν λίγο άτυχοι..Χωρίς τύχη,δυστυχώς δεν πας πουθενά..Αυτή τη φορά δεν μας ήθελε καθόλου..Δεχτήκαμε ένα γελοίο γκολ και δυστυχώς δε μπορέσαμε να ''γυρίσουμε'' το παιχνίδι..Τουλάχιστον από τα λάθη μαθαίνει κανείς,οπότε σε ανάλογη περίσταση,αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο,την επόμενη φορά θέλω να πιστεύω πως η αντίδρασή τους θα είναι ακαριαία


Ο αποκλεισμός ήταν πρόωρος. Δε βαριέσαι..Τα παιδιά μας,να 'ναι καλά. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι την Τετάρτη με την Ισπανία και θέλω να πιστεύω πως σε αυτό το ματς,θα βάλουμε τουλάχιστον ένα γκολ..Η νίκη δε θα μας ήταν άχρηστη,γιατί θα ήταν καλό να παραμείνουμε μέσα στη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.


Η Αυστρία δεν μας ''πήγε''..Τι να κάνουμε..Δε σταματάει εδώ η ζωή..Σε 3 μήνες ξεκινούν τα προκριματικά του Μουντιάλ. Είμαστε σε έναν εύκολο όμιλο,οπότε θα ήταν υπέροχο να δίναμε το παρόν στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Η εθνική από ότι αντιλαμβάνομαι θα αλλάξει. Θα έρθουν νέα παιδιά,το ίδιο καλά εξίσου με αυτά που υπάρχουν τώρα. Οπότε όπως είναι φυσικό,θα έχουμε μία σούπερ ομάδα!!


Το μόνο που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά αλλά και ο Όττο Ρεχάγκελ,είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ από όλους τους Έλληνες,γι'αυτά που μας προσέφεραν-γιατί το να παίρνεις το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τη στιγμή που είσαι το απόλυτο αουτσάιντερ δεν είναι και λίγο πράμα-και ραντεβού σε 2 χρόνια στη Νότια Αφρική!!

Απαντήσεις

Η σωστή απάντηση στο blogοπαίχνιδο είναι η 2.Όταν πήγαινα τρίτη δημοτικού είχαμε πάει εκδρομή στη Νάουσα με το σχολείο. Στο λούνα παρκ που υπήρχε ''σταμπάραμε''με τους συμμαθητές μου τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Ανεβήκαμε σχεδόν όλοι. Στην τελευταία ''φουρνιά''από τους γνωστούς μου,ήμασταν εγώ και μια συμμαθήτριά μου. Στο τιμόνι ήταν αυτή και εγώ συνοδηγός. Όπως θα γνωρίζετε υπάρχει και κάποιος μέσα στο χώρο που κινούνται τα αυτοκίνητα και δίνει οδηγίες. Ξεκινώντας λοιπόν η κούρσα,εμείς ήμασταν για γέλια και για κλάματα!!Παντού συγκρουόμασταν με τα άλλα αυτοκινητάκια..Έναν σωστό γύρω δε μπορέσαμε να κάνουμε!!Ώσπου σε ένα σημείο κολλήσαμε. Εντωμεταξύ γύρω γύρω,σ'αυτούς που παρακολουθούσαν την κούρσα ήταν οι περισσότεροι γνωστοί μας..Από το σημείο λοιπόν που κολλήσαμε,προσπαθούσαμε να κινηθούμε. Λίγα μέτρα μπροστά μας ήταν ο νεαρός που έδινε οδηγίες σε ένα άλλο αυτοκινητάκι,αλλά είχε γυρισμένη την πλάτη προς εμάς και καθώς μιλούσε έκανε βήματα προς τα πίσω χωρίς να κοιτάει. Η οδηγός του δικού μου οχήματος προσπαθούσε να το ξεκολλήσει,χωρίς επιτυχία.Ώσπου της φώναξε κάποιος ''πάτα γκάζι''!Και αυτή ''πατάω,αλλά δε γίνεται τίποτα''.Αυτός ''ξαναπάτα''.Με το που πατάει έφυγε σφαίρα προς το σημείο όπου κινούνταν ο νεαρός..Και έγινε το αναμενόμενο!!Ο νεαρός,έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του!!Από 'κει που μιλούσε και ήταν όρθιος,βρέθηκε φαρδύς-πλατύς στο πάτωμα!!Όπως ήταν λογικό,όλα τα παιδάκια που ήταν εκεί ξέσπασαν σε γέλια!!Καλά το τι γέλιο είχα ρίξει και εγώ εκείνη την ώρα δεν περιγράφεται!!Αφού τελείωσε το περιστατικό,κάποιοι μου είπαν πως ο νεαρός μας έβριζε..Λογικό και επόμενο..

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Ήρθε η ώρα μας!


Τι ματσάρες οι χθεσινές!!Ιταλία-Ρυμανία 1-1 και Ολλανδία-Γαλλία 4-1!Χθες νομίζω ήταν τα πιο ωραία παιχνίδια του τουρνουά.Θέαμα και γκολ!!


Από τη μία δεν τα πήγαν καθόλου καλά τα σούπερ φαβορί της φετινής διοργάνωσης,από την άλλη τα μη φαβορί κάνουν καταπληκτική πορεία! Οπότε λέω για να ''φάει'' 4 γκολ η Γαλλία και να μην τα πάει καλά η Ιταλία,εμείς καλά είμαστε!!Οι Γάλλοι έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο χθες και δέχτηκαν 4..Τα χθεσινά ματς είμαι σίγουρη πως θα τα είδε ο Ρεχάγκελ και πιστεύω πως θα προβληματίζεται ιδιαίτερα για το σημερινό παιχνίδι..Σου λέει οι άλλοι έπαιξαν έτσι όπως σκοπεύω να παίξω και εγώ και δεν τα πήγαν καθόλου καλά..Άποψή μου;Νομίζω πως θα παίξουμε έτσι όπως και όταν είχαμε πάρει την πρόκριση για τα τελικά στην Κων/πολη κόντρα στην Τουρκία.Δηλαδή με 4 αμυντικούς όταν την κατοχή της μπάλας την έχουμε εμείς και όταν η μπάλα είναι στους Ρώσους να γυρίζει ένας απ΄τους μέσους πίσω.Θέλουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με τότε..Γίνεται;;

Blogοπαίχνιδο

Δέχτηκα πρόσκληση από τα ''κρυμμένα μυστικά'' για ένα παιχνίδι το οποίο μου ζητάει να πω 10 άχρηστα πράγματα για τον εαυτό μου...


  1. Βαριέμαι εύκολα και γρήγορα.
  2. Τρελαίνομαι να παρακολουθώ αγώνες ποδοσφαίρου,είτε από την τηλεόραση είτε από το γήπεδο.
  3. Αν και από μικρή σιχαινόμουν τα μακαρόνια,τώρα είναι το αγαπημένο μου φαγητό!
  4. Φοβάμαι τα σκυλιά!
  5. Παρακολουθώ φανατικά τηλεόραση. Συγκεκριμένα την ανοίγω το πρωί και την κλείνω αργά το βράδυ.
  6. Τρέμω όλους τους γιατρούς,αλλά κυρίως τους οδοντιάτρους!
  7. Μου αρέσει το διάβασμα μυθιστορημάτων.
  8. Έχω κόλλημα με την Ιταλία και την Αυστρία.
  9. Σιχαίνομαι την αχαριστία και την αδικία. Κυρίως το δεύτερο.
  10. Είμαι ''σπιτόγατος''.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Βαρεμάρα

Καθώς η ώρα περνάει,βαριέμαι όλο και περισσότερο. Τα περισσότερα μαθήματα τελείωσαν και πλέον δεν έχω τι να κάνω..Πάλι καλά που υπάρχει και το ίντερνετ και απασχολούμαι λίγο..Αλλά και πάλι,πόσες ώρες να καθίσεις μπροστά από τον υπολογιστή;Καταλήγεις στο τέλος να το βαριέσαι και αυτό..Τουλάχιστον με τα blog απασχολείσαι κάπως. Λες τα εσώψυχά σου και εκφράζεις τις απόψεις σου. Ξεδίνεις με άλλα λόγια.

Λες πως έχεις να κάνεις κάποιες δουλειές μέσα στο σπίτι,αλλά λες συνέχεια ''αργότερα''και όλο το αναβάλλεις. Είσαι έτοιμος να διαβάσεις το επόμενο μάθημα και λες''ασ'το για αύριο''.Ανοίγεις την τηλεόραση,βλέπεις τα ίδια και τα ίδια. Είσαι έτοιμος να κάνεις μία βόλτα και λες ''ποιος ντύνεται τώρα;''.Και τώρα λες ''τι να κάνω;''.Αναγκαστικά τις δουλειές του σπιτιού. Δεν παίρνουν άλλη αναβολή..

Euro 2ος όμιλος,2η αγωνιστική


Χθες,όπως και κάθε απόγευμα παρακολούθησα τα παιχνίδια του Euro. Κροατία-Γερμανία 2-1 και Αυστρία-Πολωνία 1-1.Το πρώτο ματς δεν τα παρακολούθησα ιδιαίτερα αλλά οφείλω να ομολογήσω πως η Κροατία αποτελεί την έκπληξη του 2ου ομίλου. Στο Αυστρία-Πολωνία λες και έβλεπες Superleague ήταν!Ολυμπιακός,Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι(αυτό σχολίαζαν και οι speakers χθες)!!Α μην ξεχνάμε και τον Ζουράφσκι της ΑΕΛ(δε θυμάμαι αν έπαιξε ή όχι..)!Η Αυστρία ειδικά το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού ήταν εκπληκτική. Στη συνέχεια όμως έριξε την απόδοσή της. Η Πολωνία δε θα λεγα ότι έπαιζε καλύτερα. Έπαιζε όμως πιο ποιοτικά και είχε ιδιαίτερη τύχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Α σαφώς και η Πορτογαλία είναι η πρώτη ομάδα που πέρασε στους 8 της Ευρώπης!Εκπληκτικό ποδόσφαιρο χωρίς ιδιαίτερο κόπο..(Τώρα η εθνική μας μου θυμίζει την Πορτογαλία στην προηγούμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είχαν χάσει στο πρώτο ματς και έτρεχαν και δεν έφταναν για τα 2 επόμενα..Το ίδιο και εμείς!Το κατάφεραν και έφτασαν και τελικό..!)
Χτες ήρθε και το χαστούκι για τους Γερμανούς. Ήταν και αυτοί από τους πολλούς δημοσιογράφους που έκαναν υποτιμητικά σχόλια για μας. Τους γύρισε μπούμεραγκ!Ήττα και γι'αυτούς!Κάνεις κακό σε κάποιον ή στη συγκεκριμένη περίπτωση λες κάτι άσχημο για κάποιον άλλο χωρίς να σε έχει προκαλέσει...,το χαστούκι σου θα το φας!Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις ''ατιμώρητος''!Κάτι χειρότερο έπαθαν και οι Ελβετοί..Πρότειναν στην UEFA τη θέση της Ελλάδας να την πάρει η Αγγλία(στο ξεκάρφωτο!)και τελικά αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση...!!Οπότε καλύτερα να μασάς,παρά να μιλάς κάποιες φορές!!

Πρωϊνό ξύπνημα και εξετάσεις


Πρωϊνό ξύπνημα στις 5:30 μιας και το μάθημα που χρωστάω το έδινα στις 8.Και αναρωτιέστε γιατί ξύπνησα τόσο πρωί..Γιατί η σχολή βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου..Αναγκαστικά θέλω περίπου μία ώρα μέχρι να φτάσω. Και αυτό γίνεται εδώ και 4 χρόνια!Αλλά φάγαμε το γάϊδαρο,στην ουρά θα κολλήσουμε;;Στο τέλος είμαι εξάλλου. Ευτυχώς το μάθημα πήγε αρκετά καλά και το καλύτερο δε μου πήρε πολύ ώρα!Σε ένα τέταρτο τελείωσα!Όταν επέστρεφα έγινε κάτι τραγικό!Δεν νύσταξα καθόλου!Περίεργο!Συνήθως όταν βρίσκομαι σε κινητά οχήματα πάντα με πιάνει υπνηλία!Αυτή τη φορά όχι!Και να φανταστείτε χτες κοιμήθηκα στις 01:00!Τώρα μένει ένα μάθημα που το δίνω στο τέλος του μήνα!Αλλά το κακό είναι πως δεν το παρακολούθησα καθόλου αυτό το εξάμηνο..Το'χω παρακολουθήσει μία φορά παλιά,αλλά ο καθηγητής δεν το εξηγούσε καθόλου καλά..Αμφιταλαντεύομαι αν θα το δώσω ή όχι..

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Blogοπαίχνιδο

Πήρα πρόσκληση από τα κρυμμένα μυστικά να συμμετέχω σε ένα παιχνίδι με 4 προτάσεις,από τις οποίες οι 3 είναι ψέματα και 1 μία αλήθεια και εσείς καλείστε να βρείτε ποια είναι η αληθηνή. Περιμένω τις απαντήσεις σας!Η σωστή απάντηση θα αναρτηθεί την Κυριακή.


  1. Πριν από 4 χρόνια ήμουν σχεδόν έτοιμη να ταξιδέψω στην Πορτογαλία για τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,αλλά τελευταία στιγμή κάτι στράβωσε και τελικά δεν πήγα.
  2. Όταν ήμουν στην τρίτη δημοτικού,πήγαμε με το σχολείο εκδρομή στη Νάουσα. Στο συγκεκριμένο μέρος υπήρχε ένα μίνι λούνα παρκ. Αποφάσισα με μία φίλη μου να ανεβούμε στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Καθώς αυτή οδηγούσε άτσαλα,έριξε κάτω έναν άνθρωπο.
  3. Την επόμενη Τετάρτη θα επισκεφθώ το Σάλτσμπουργκ για να παρακολουθήσω το τελευταίο παιχνίδι για την φάση των ομίλων της εθνικής μας,απέναντι στην Ισπανία.
  4. Πριν από μία εβδομάδα με πήρε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τηλέφωνο από την εκπομπή και μου έκανε φάρσα.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Ξεκούραση και Εθνική


Αχ επιτέλους!Μετά από 2 περίπου μήνες τελείωσαν οι εργασίες!!Το άγχος έφυγε!Λίγα πράγματα μένουν τώρα!Συγκεκριμένα 2 μαθήματα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν τελειώσει όλα!Αυτές τις μέρες λόγω εργασιών δε μπόρεσα καθόλου να γράψω στο blog..

Τις 3 μέρες που πέρασαν παρακολούθησα το Euro. Όσον αφορά τον Β όμιλο,πιστεύω πως είναι ο πιο εύκολος που υπάρχει. Έγιναν τα παιχνίδια μεταξύ Αυστρίας-Κροατίας και Γερμανίας-Πολωνίας. Το πρώτο έληξε 0-1 και το δεύτερο 2-0.Να πω την αλήθεια στεναχωρήθηκα λίγο για την Αυστρία. Στο πρώτο 5λεπτο του αγώνα δέχτηκε γκολ με πέναλντι και στη συνέχεια ενώ ήταν καλύτερη από τους Κροάτες δεν κατάφερε να σκοράρει..Της άξιζε ένα γκολ..Και τα δικά μας παιδιά στεναχωρήθηκαν αρκετά(ο Jurgen Macho της ΑΕΚ και ο Andreas Ivanschitz του ΠΑΟ).Όσον αφορά το άλλο ματς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν το παρακολούθησα τόσο πολύ.

Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά της Γαλλίας με την Ρουμανία και της Ιταλίας με την Ολλανδία. Όσον αφορά το Γαλλία-Ρουμανία φαινόταν από την αρχή πως θα κινηθεί στο 0-0.Όπως και έγινε. Η Ρουμανία μου θύμισε πολύ εμάς το 2004..Όσον αφορά το Ολλανδία-Ιταλία,απ'τη στιγμή που έλειπε ο στυλοβάτης της άμυνας της Ιταλίας οι Ολλανδοί έκαναν ότι ήθελαν..Επίσης η επίθεση δεν λειτουργούσε καθόλου καλά. Αντιθέτως για τους Ολλανδούς τα πάντα πήγαν ρολόι!Σαφώς και το 3-0 με το οποίο επιβλήθηκε η Ολλανδία ήταν δικαιότατο. Μια φορά πήγε ο Buffon να γίνει αρχηγός και του βγήκε ξινό του ανθρώπου!!

Όσον αφορά τον δικό μας όμιλο. Στο πρώτο ματς η Ισπανία επιβλήθηκε της Ρωσίας με 4-1.Από το λίγο που παρακολούθησα παρατήρησα πως δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο ούτε η μία ομάδα ούτε η άλλη. Καθάρά θέμα τύχης ήταν η νίκη της Ισπανίας..Αν και η Ρωσία μου φάνηκε πολύ καλύτερη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο!!Άλλος είναι καλός,άλλος κερδίζει!!Και τώρα στα δικά μας!!Κόντρα στη Σουηδία και σκορ 2-0 υπέρ των αντιπάλων μας. Χθες,όπως είπαν και στις αθλητικές εκπομπές,ήταν μία απ'τις χειρότερες εμφανίσεις μας μετά το 2004.Πολύ αμυντικό ποδόσφαιρο μέχρι σε σημείο εκνευρισμού..Επειδή τα πράγματα στενεύουν τώρα πια,το Σάββατο πρέπει να τα δώσουμε ΟΛΑ. Είμαι σίγουρη πως αυτή τη φορά θα παίξουμε πολύ επιθετικά με αρκετές αλλαγές. Το κυριότερο όχι άγχος. Μόνο ηρεμία,υπομονή και επιμονή. Και πάνω απ'όλα πείσμα!Μόνο έτσι πετυχαίνονται τα γκολ!

Και κάτι που με σταναχώρησε. Πολλοί σήμερα και χθες το βράδυ,δημοσιογράφοι και φίλαθλοι ξένων ομάδων μιλούσαν με υποτιμητικά σχόλια για τους παίκτες μας. Τις δικές τους τις καμπούρες δεν τις βλέπουν;;Μόνο τους άλλους ξέρουν να κρίνουν..Αρχίζουν και μας κριτικάρουν οι Άγγλοι οι οποίοι δεν κατάφεραν καν να περάσουν στα τελικά!Όπως είπε και ο Αντώνης Νικοπολίδης στη σημερινή συνέντευξη τύπου,δεν το'χουν χωνέψει πως εμείς πήραμε το Euro. Εγώ θα έλεγα πως μας ζηλεύουν..Μην ξεχνάμε τι έχουμε καταφέρει σε 4 χρόνια...
2004 Τελικός Euro 1η θέση
2004 Ολυμπιακοί αγώνες
2005 Τελικός Eurobasket 1η θέση
2005 Eurovision 1η θέση
2006 Τελικός Mundobasket 2η θέση και επιβλητική νίκη με 100στάρα στις ΗΠΑ
2007 Τελικός Euro U 19 2η θέση
2007 Tελικός Eurobasket U 21 2η θέση

Αυτοί τι έκαναν;;Μια τρύπα στο νερό..Ας λένε ότι θέλουν..Η ιστορία δεν αλλάζει!
Άποψή μου;Κάθε εμπόδιο για καλό!Θυμάμαι μετά την 4άρα απ'την Τουρκία επικρατούσε το ίδιο κλίμα στην εθνική..Φάγανε ένα δυνατό χαστούκι και ξύπνησαν!!Λέτε να γίνει το ίδιο;;!Ίδωμεν το Σάββατο!

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Έναρξη Euro 2008


Μόλις τελείωσαν οι 2 πρώτοι αγώνες του Euro 2008.Η Τσεχία επιβλήθηκε της Ελβετίας με 1-0,ενώ η Πορτογαλία της Τουρκίας με 2-0.Το κοινό που διέκρινα και στα δύο ματς είναι πως και οι τέσσερις ομάδες έπαιζαν αρκετά συντηριτικά..Πως αλλοιώς μπορείς να παίξεις σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;;!Δεν μπορείς να ανοιχτείς πολύ,αλλά ούτε και να κλειστείς..Τα παιχνίδια σε γενικές γραμμές ήταν καλά,αλλά αυτό που δε μου άρεσε ήταν η στάση των διαιτητών σε κάποιες φέσεις.Στην Ελβετία δεν έδωσαν πεντακάθαρο πέναλντι(χέρι εντός περιοχής) και στην Τουρκία δεν έδωσαν φάουλ λίγο πιο έξω από την περιοχή..Οι διαιτητές τι έκαναν εκείνη την ώρα;;Χάζευαν την κατασκευή του γηπέδου μήπως και δεν παρακολουθούσαν την φάση;;Τέλος πάντων..Οι διαιτητές ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι ακριβοδίκαιοι..Αυτό που με απασχολεί είναι ότι στο παιχνίδι της εθνικής μας την προσεχή Τρίτη,έχουν ορίσει έναν διαιτητή από τον οποίο πολλές χώρες αλλά και ομάδες έχουν πάρα πολλά παράπονα..Χαρακτηριστικό το ματς που δώσαμε εκτός έδρας με τη Νορβηγία και ο διαιτητής έκανε ότι ήθελε..Στο πρώτο γκολ των Νορβηγών προηγήθηκε φάουλ του Κάριου στον Κυργιάκο και δεν δώθηκαν επανειλημμένα φάουλ στο Χαλκιά..Ας ελπίσουμε πως θα το παίξει στα ίσα το παιχνίδι..

Ανακούφιση!


Αχ...τι ανακούφιση!Τελείωσα και με κάτι που απιτούσε πολύ ακρίβεια..Δύσκολη δεν ήταν καθόλου η διαδικασία,αλλά πολύ χρονοβόρα!Μου πήρε 8 ώρες,αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό!!Τώρα μου'μεινε κάτι ακόμα!Το κακό μ' αυτό το είναι πως χρειάζεται λεπτομέρεια στις κινήσεις..
Ανυπομονώ ν' αρχίσει το Euro!!Ξέρετε,είμαι πολύ fan του ποδοσφαίρου!Τρελαίνομαι!Εκτός αυτού περιμένω πως και πως το νέο cd της Έλενας Παπαρίζου,το ''Βρίσκω το λόγο να ζω''.Αν και είχαν πει πως θα κυκλοφορούσε τη βδομάδα που μας πέρασε,τελικά κυκλοφορεί την Πέμπτη που μας έρχεται..Δεν είμαι πολύ fan της,όμως μ'αρέσουν τα τραγούδια της.Όπως το'πα και πριν είμαι fan του ποδοσφαίρου και κυρίως της εθνικής μας!!

Πιο ευχάριστα!

Σήμερα η μέρα πέρασε πιο χαλαρά σε σχέση με τις προηγούμενες. Λιγότερη δουλειά,περισσότερος ελεύθερος χρόνος!Σ' αυτόν το χρόνο είχα και την ευκαιρία να βγω μία βόλτα έξω..Είναι κάτι που δεν κάνω πολύ συχνά..Είμαι αυτό που λένε ''σπιτόγατος''!Βέβαια αυτό που δε μ'αρέσει είναι ότι μένω σε μία μικρή πόλη,οπότε μου προκαλεί μία τάση κατάθλιψης το να βγαίνω έξω και να λέω ''μα καλά,ζω σε μία τόσο μικρή πόλη;''.Βλέπεται αν είσαι συνηθισμένος να ζεις σε μεγαλουπόλεις οι μικρές σου φαίνονται σαν κλουβιά!!Τι να πεις..;;Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι διακοπές και πας όπου θέλεις!Ξεκινάει και το Euro αύριο..Είναι κ αυτός ένας τρόπος να ξεχνιέσαι και να μεταφέρεσαι στην Αυστρία και την Ελβετία,καθώς επίσης και να περνάς ευχάριστα την ώρα σου!Καλή μας διασκέδαση λοιπόν!

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Άχριστο πρωϊνό..

Αχ τι κούραση και αυτή σήμερα..Το πρωί είσαι αναγκασμένος να ξυπνήσεις νωρίς-νωρίς για να πας στη σχολή. Αφού φτάσεις,διαπιστώνεις πως είναι κλειστά..Λες απ'τη μία ''τζάμπα ήρθα''και από την άλλη ''ευτυχώς που γλίτωσα το τεστ!!''.Κάπως έτσι πέρασα και'γω το σημερινό πρωϊνό μου.Δε βαριέσαι..Μένει περισσότερος χρόνος για τις εργασίες!!Επιτέλους τελειώνουν!

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Δύσκολες μέρες

Μια καινούρια μέρα ξημερώνει..Να δούμε πως θα περάσει και αυτή..Πιο ευχάριστα θέλω να ελπίζω από τις προηγούμενες και είμαι σίγουρη γι'αυτό!Ευτυχώς καθώς περνάνε οι μέρες οι εργασίες μειώνονται όλο και λιγότερο.Το άγχος όμως εξακολουθεί να υπάρχει..Το μόνο καλό στη σημερινή ημέρα είναι οτι ο ύπνος ήταν επαρκής σε σχέση με άλλες φορές!Τις προηγούμενες ημέρες πήγαινες να κάνεις κάτι και εξαιτίας της αϋπνίας δε μπορούσες!!Τελοσπάντων εμείς να'μαστε καλά!Δύσκολες μέρες είναι και θα περάσουν..!!

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Μες το άγχος...

Τι μέρα και αυτή..Ιδιαίτερα δύσκολη,συνάμα και αγχωτική..Όπως εξάλλου όλες αυτών των 2 τελευταίων εβδομάδων.Βέβαια δε συγκρίνεται καθόλου μα καθόλου με τη χθεσινή..Η χθεσινή ήταν...εφιάλτης!Πρωινό ξύπνημα στις 7 και μέχρι στις 12:30 το βράδυ συνέχεια εργασίες για τη σχολή..Αν όμως είσαι στο τελευταίο εξάμηνο και θες να πάρεις το πτυχίο,τι άλλο μπορείς να κάνεις,παρα μόνο ότι σου λένε οι καθηγητές!Τουλάχιστον η περισσότερη δουλειά έφυγε!Λίγα πράγματα μένουν..Σε δύο εβδομάδες τελειώνουν όλα..Ευτυχώς!