Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Μένουμε Ελλάδα;

Σχεδόν κάθε Σάββατο παρακολουθώ μία εκπομπή η οποία έχει να κάνει με μαγειρική. Ο παρουσιαστής της εκτός από τις υπέροχες λιχουδιές που μας δείχνει και μας εξηγεί πως γίνονται, επισκέπτεται και διάφορες πόλεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

Σήμερα λοιπόν, επιστρέφοντας στο σπίτι από το φροντιστήριο πληροφορικής, άνοιξα την τηλεόραση και "έπεσα" πάνω στη συγκεκριμένη εκπομπή. Παρακολουθώντας, παρατήρησα κάτι. Έχουμε μία υπέροχη χώρα! Τόσο καιρό φίλοι και γνωστοί μου έλεγαν πως η πατρίδα μας είναι η πιο ωραία χώρα του κόσμου. Δεν δεχόμουν τόσο εύκολα την άποψή τους μιας και έχοντας επισκεφτεί και άλλες χώρες έχω διαπιστώσει αρκετές διαφορές. Αλλά αυτό που είδα σήμερα όπως και τα υπόλοιπα Σάββατα με έκαναν να δω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Δεν ξέρω αν είναι η ομορφότερη, πάντως μία από τις πιο ωραίες σίγουρα είναι!

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω!Στο σημερινό επεισόδιο η εκπομπή διαδραματίζονταν στην Αρκαδία. Πραγματικά βλέποντας τα τοπία έμεινα κατάπληκτη..Πράσινο, πράσινο, πράσινο..Παντού πράσινο!Όλη η φύση απλωνόταν στα πόδια του παρουσιαστή! Υπέροχη θέα, πραγματικά! Εκτός από το απίστευτο τοπίο που αντίκρισαν τα ματάκια μου, η εκπομπή επισκέφτηκε και ένα χωριό του οποίου το όνομα δυστυχώς δε θυμάμαι. Πολύ γραφικό και σου δίνει την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας(την οποία και αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το ποστ μου την χαλάει ένα τρυπάνι που ακούγεται απ' έξω!)!Πολύ θα ήθελα να επισκεφτώ αυτά τα μέρη!

Που θέλω να καταλήξω. Αν και το καλοκαίρι το περιμένω πως και πως για να κάνω τις διακοπές μου κάπου στο εξωτερικό, τώρα αλλάζω γνώμη..Όχι πως δε θέλω να πάω έξω. Φυσικά και θέλω σαν τρελή μιας και μ' αρέσει πολύ να ανακαλύπτω νέους τόπους, αλλά πλέον με ενδιαφέρει και η Ελλάδα! Για παράδειγμα έχω επιθυμήσει να πάω στην Πάτρα. Όταν ήμουν πολύ μικρή την επισκεπτόμασταν οικογενειακώς μιας και είχαμε φίλους εκεί που μας καλούσαν. Τελευταία φορά που την επισκέφτηκα ήταν πριν 6 χρόνια(νομίζω) και έχω πολύ καλές αναμνήσεις! Επίσης θα' θελα να επισκεφτώ και την Κέρκυρα(αν και δεν είμαι και πολύ fan των νησιών). Έχω ακούσει τα καλύτερα γι αυτό το νησί. Το έχω δει εξάλλου πολλές φορές στην τηλεόραση και εντυπωσιάστηκα.. Μην ξεχνάτε πως πολλοί διάσημοι το επισκέπτονται!

Μακάρι να μας δινόταν η δυνατότητα να επισκεφτούμε(τουλάχιστον σε όποιον αρέσουν τα ταξίδια) όλα τα μέρη της χώρας μας! Λέτε να υπάρχει άνθρωπος που να έχει γυρίσει σπιθαμή προς σπιθαμή την πατρίδα μας;

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Πως πέρασα τον καιρό που έλειπα από τη blogόσφαιρα!

Γεια σας!

Μετά από ένα μήνα και κάτι επέστρεψα στην blogοπαρέα για να σας πω τα νέα μου!Και τις άλλες φορές βρισκόμουν εδώ είτε αναρτώντας βίντεο είτε παίζοντας παιχνίδια. Τώρα όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μια ανάρτηση της προκοπής.

Πριν από ένα μήνα περίπου αρρώστησα. Εκείνο τον καιρό πολύς κόσμος ήταν άρρωστος μιας και ο καιρός δεν μας τα έλεγε καθόλου καλά. Τις πρώτες μέρες είχα ένα ελαφρύ μπούκωμα το οποίο καθώς περνούσε ο καιρός όλο και χειρορέρευε. Πονόλαιμο όμως δεν είχα καθόλου. Ώσπου δεν άντεξα και πήγα στον παθολόγο. Όταν του ζήτησα μία αλοιφή για τη μύτη επειδή εξωτερικά ήταν σκασμένη,με έστειλε στο διπλανό γραφείο σε ωριλά. Πρώτη φορά πήγα σε ωριλά για μπούκωμα. Μου είπε πως είχα ρινίτιδα. Μου έδωσε σπρέι και αλοιφή και σε 4-5 μέρες ήμουν μια χαρά!Παιδιά τι άσχημο που είναι να είσαι άρρωστος;Απαίσιο πράγμα...

Και μιας και που λέω για αρρώστιες τον τελευταίο μήνα δεν αισθάνομαι καθόλου καλά λόγω της αντιβίωσης για την ακμή. Μου έχει προκαλέσει ξηροδερμία κυρίως στο πρόσωπο, τα μάτια μου συνήθως το βράδυ είναι ξερά όπως και το στόμα μου και φυσικά η μύτη ματώνει συνέχεια.Στο δέρμα βάζω κρέμα αλλά και αυτή δεν κάνει τίποτα. Τη μύτη δεν την αντέχω καθόλου..Δεν είναι ρινορραγία αυτό που έχω,αλλά είναι καταματωμένη εσωτερικά. Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν επισκέπτομαι κανένα γιατρό. Και να πάω στο γιατρό, ο γιατρός θα μου πει "Κόψε την αντιβίωση".Σήμερα ειδικά έβγαλε ΤΟ ΑΙΜΑ. Αλλά απ' ότι μου είπε και ο φαρμακοποιός καλό είναι να την πλένω με κρύο νερό για να καθαρίζει. Ο κύριος λόγος που ματώνει είναι πως δημιουργείται εσωτερικά μία κρούστα η οποία προκαλεί την αιμορραγία. Καταλαβαίνετε τι περνάω..Ευτυχώς το χάπι θα το παίρνω για άλλες 19 μέρες!Αλλά και αυτές οι 19 θα είναι μαρτύριο..Παρακαλάω να περάσουν να ησυχάσω. Μου είχε πει η γιατρός πως ήταν βαριά, αλλά δεν την περίμενα ΤΟΣΟ βαριά. Εκτός αυτού έβγαλα μες τη βδομάδα και δερματικά εξανθήματα τα οποία και συμπεριλαμβάνονται στις σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες..

Αρκετά με τους γιατρούς!Τον υπόλοιπο καιρό, ο χρόνος μου περνούσε ως συνήθως. Πρωί πρακτική εκτός από Δευτέρα που πάω στη σχολή για μάθημα, μεσημέρι φροντιστήριο ΝΟ 1, απόγευμα φροντιστήριο ΝΟ 2.Στο πρώτο φροντιστήριο έχω τελειώσει και το μόνο που μένει είναι να δώσω εξετάσεις για να πάρω την πιστοποίηση. Στο δεύτερο, δηλαδή το ΕCDL είμαι ήδη στην 6η ενότητα!Τώρα δεν παρακολουθώ μαθήματα μιας και δεν προλαβαίνω να πάω από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί. Αφήστε που στο τμήμα υπήρχαν και κάποια άτομα στα οποία ο καθηγητής τους έλεγε π.χ. "Πατήστε το κάτω χ πάνω δεξιά στη οθόνη σας" και αυτά έλεγαν "Που είναι το χ;"...Αφού τους έλεγε που βρίσκονταν!Και μετά από λίγο τους ξαναείπε να κάνουν το ίδιο και πάλι αναρωτιόντουσαν που βρίσκεται το χ..Ο υπολογιστής γι' αυτούς είναι απ' ότι φαίνεται ένα άγνωστο αντικείμενο!Από εκείνη τη φορά και μετά δεν ξαναπήγα στο μάθημα. Φανταστείτε πως ένα άτομο απ' αυτά τη συγκεκριμένη ενότητα που δίναμε(word)δεν την πέρασε. Βέβαια και ο καθηγητής θα μπορούσε να μ' έβαζε σε ένα προχωρημένο τμήμα. Πλέον πάω μόνο για να κάνω εξάσκηση.

Όσο για την πρακτική, αν και στην αρχή βαριόμουνα πάρα πολύ,τώρα περνάω πολύ καλά και μου αρέσει!Δηλαδή δεν το θεωρώ αγκαρία. Έχουμε και μία κοπέλα εκεί,η οποία δουλεύει μέσω προγράμματος του OAEΔ και περνάμε souper!Ένας από τους συνεργάτες του εργοδότη μου έχει την τάση να την πειράζει συνέχεια!Η σύμβασή της τελειώνει τη Δευτέρα(εγώ όμως την αποχαιρέτησα σήμερα μιας και τη Δευτέρα έχω μάθημα) και πρέπει να δώσει στον ΟΑΕΔ κάτι χαρτιά τα οποία έχουν να κάνουν με την αξιολόγησή της. Ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορούσε να πάρει είναι 5.Η κοπέλα αυτή που λέτε έδωσε αυτά τα χαρτιά στη γραμματέα του εργοδότη μου να τα συμπληρώσουν. Και η γραμματέας τι πήγε κι έκανε;Έβγαλε φωτοτυπία τα χαρτιά χωρίς να το πάρει είδηση η κοπέλα και τα έδωσε στον βοηθό του εργοδότη. Εκείνος παντού έβαλε 1!Τότε της είπε η γραμματέας να πάρει τα χαρτιά. Όταν τα είδε πάγωσε!!Αλλά διαπίστωσε πως τις έκαναν φάρσα!Φυσικά μετά τα' χωσε στον βοηθό!!Την Τρίτη λοιπόν που θα ξαναπάω δεν θα τη βρω εκεί και θα βαριέμαι. Αλλά μας είπε πως στο τέλος της εβδομάδας θα μας επισκεφτεί πάλι όπως και άλλες φορές!

Αυτά ήταν τα νέα μου. Πιστεύω να μην έγινα κουραστική με αυτά που έγραψα. Τα ξαναλέμε σύντομα!Καλό χειμώνα σε όλους!!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Έμεινα έκπληκτη βλέποντας αυτό το βίντεο..

Ξανά παιχνίδια!

Γεια σας!

Το γυάλινο δάκρυ με προσκάλεσε να πάρω μέρος σε 2 blogοπαίχνιδα. Ξεκινάω λοιπόν!

1) Εδώ πρέπει να γράψω τ' αγαπημένα μου σε διάφορα είδη και κατηγορίες.

Αγαπημένη ταινία:η τριλογία του Matrix, Miss με το ζόρι, Τιτανικός, Σχέδιο πτήσης.
Αγαπημένο τραγούδι:Mambo, Close your eyes, La mia banda su0na il rock, The light in our soul και πολλά άλλα.
Αγαπημένο ζώο:σκύλος.
Αγαπημένο λουλούδι:Τριαντάφυλλο.
Αγαπημένο βιβλίο:Τρεις ύποπτες για φόνο, όλα τα Χάρι Πότερ και βιβλία από Αγκάθα Κρίστι.
Αγαπημένη σειρά:Alias.
Αγαπημένος ηθοποιός:Michael Vartan.
Αγαπημένη ηθοποιός:δεν έχω.
Αγαπημένος τραγουδιστής:Manuel Ortega(προφανώς και δεν θα σας λέει κάτι το όνομά του,είναι Αυστριακός).
Αγαπημένη τραγουδίστρια:Laura Pausini.
Αγαπημένο συγκρότημα:δεν έχω.
Αγαπημένος καφές:ελληνικός και καπουτσίνο.
Αγαπημένο ποτό:κρασί ημίγλυκο.
Αγαπημένο χρώμα:πράσινο.
Αγαπημένος αριθμός:1.
Αγαπημένο αντικείμενο:το laptop.
Αγαπημένο πρόσωπο:γονείς.
Αγαπημένη εποχή:χειμώνας και καλοκαίρι.
Αγαπημένο επάγγελμα:ιατρική αν και δεν σπουδάζω κάτι τέτοιο!
Αγαπημένη ημέρα:Παρασκευή.
Αγαπημένο φαγητό:μακαρόνια.
Αγαπημένος μήνας:Μάιος.
Αγαπημένο παραμύθι:η Σταχτοπούτα.
Αγαπημένο ποίημα:Ιθάκη.
Αγαπημένη χώρα/πόλη:Ιταλία, Μιλάνο.


2) Εδώ καλούμαι να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις.

1) Ποιο μυστικό θα ήθελες περισσότερο να ξέρεις;

Σχετικά με το Big Bang.


2) Πόσους ανθρώπους του αντίθετου φύλου έχεις αγαπήσει πραγματικά;

2..


3) Αναγκάζεσαι να αλλάξεις το όνομά σου. Τι όνομα θα διάλεγες;

Άννα.


4) Τι θα χάραζες στην ταφόπετρα σου;

Θα σας προσέχω για πάντα.


5) Διάλεξε ένα παραμύθι που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει απόλυτα!

Κανένα.


6) Διάλεξε καινούργιους γονείς!

Δεν τους αλλάζω!!


7) Γράψε τα τελευταία διάσημα λόγια σου!

Καλή αντάμωση.


8) Αν ήσουν συγγραφέας ποιος θα ήταν ο τίτλος του πρώτου σου μυθιστορήματος;

Η "Άννα" και οι άλλοι!


9) Αν ήσουν αυτοκίνητο τι μάρκα θα ήσουν;

Η αλήθεια είναι πως από αυτοκίνητα είμαι άσχετη. Πάντως θα ήμουν κάποιο τζιπ.


10) Αν ήσουν άγριο ζώο τι θα ήσουν;

Λιοντάρι.


11) Για τι πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;

Για τίποτα.


12) Πες κάτι για το οποίο θα ήθελες να σε θυμούνται.

Δεν μου' ρχεται κάτι αυτή τη στιγμή..


13) Θα θυσίαζες τη ζωή σου για κάποιον;

Ναι.

Όποιος θέλει να παίξει, εννοείται ότι αυτοπροσκαλείται!!

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Ώρα για παιχνίδι!

Το γυάλινο δάκρυ με προσκάλεσε να παίξω 2 παιχνίδια εδώ και πολύύύύ καιρό(!)και μιας που βρήκα λίγο χρόνο,λέω να ασχοληθώ.

1) Σε αυτό το παιχνίδι θα κάνω 3 ευχές.

Για μένα:να έχω την υγεία μου.
Για αυτούς που αγαπώ:το ίδιο.
Για τους εχθρούς:να είναι καλά, αλλά μακριά μου!

2) Πρέπει να διαλέξω 5 ερωτήσεις που θα έκανα σε:ένα φιλόσοφο, ένα παλιό έρωτα, ένα μέντιουμ, ένα παιδί, και τον καθρέφτη.

Φιλόσοφο:Μάλλον δε θα τον ρωτούσα κάτι.
Παλιό έρωτα:Είσαι καλά;
Μέντιουμ:Θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη επιθυμία μου;
Παιδί:Πως σε λένε;
Καθρέφτη:Βλέπομαι καθόλου ή όχι;

3) Πρέπει να πω 7 αλήθειες για τον εαυτό μου.

1) Δεν ξεκολλάω από την τηλεόραση.
2)Φοβάμαι υπερβολικά τους γιατρούς, αλλά πηγαίνω!
3)Μου αρέσει το διάβασμα μυθυστορημάτων.
4)Βαριέμαι πάρα πολύ συχνά.
5)Έχω κόλλημα με τα μαλλιά μου. Ειδικά όταν είναι για κούρεμα. Μην μου τα κόψεις πιο κοντά απ' ότι σου είπα,κούνια που σε κούναγε!
6)Φοβάμαι τα σκυλιά, αν και μ' αρέσουν.
7)Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια, αν και από μικρή δεν μου άρεσαν καθόλου!

Προσκαλώ και εγώ με τη σειρά μου,όποιον θέλει να παίξει!Θα σας επισκεφθώ σύντομα να μάθω τα νέα σας και θα ακολουθήσει ανάρτηση με τα δικά μου!