Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Εκλογές

Περίεργη ημέρα η σημερινή. Όπως και κάθε Κυριακή που έχουμε εκλογές.

Όλα τα κανάλια απ' το πρωί μέχρι το βράδυ μας ζαλίζουν με τις δημοσκοπήσεις και τα γκάλοπ. Αυτή όμως είναι η δουλειά τους. Να πληροφορούν τον κόσμο για τις πολιτικές εξελίξεις. Ευτυχώς όμως, για τους σπιτόγατους και τους φίλους της τηλεόρασης που υπάρχουν και κάποια κανάλια που την περισσότερη διάρκεια της ημέρας επιλέγουν να προβάλουν ψυχαγογικότερα θέματα!

Κάποιοι ασχολούνται υπερβολικά με την πολιτική και είναι φανατισμένοι με το κόμμα που επιλέγουν και κάποιοι πάλι αδιαφορούν και δεν τους "καίγεται καρφάκι" για τέτοια θέματα. Κάτι το ενδιάμεσο είναι η πλευρά που εγώ υποστηρίζω.

Θυμάμαι πως ήταν την πρώτη φορά που ψήφιζα.2-3 χρόνια πριν. Ήταν Παρασκευή απ' όπου και επέστρεφα απ' τη σχολή μου. Ο μπαμπάς με περίμενε για να πάμε σπίτι και μου ανακοίνωσε τα μαντάτα. "Έφερε δικαστικός αντιπρόσωπος στο σπίτι έγγραφο το οποίο λέει πως είσαι μέλος της εφορευτικής επιτροπής!"...Ακούγοντάς το έμεινα κάγκελο!
"Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιι;" ρώτησα
Και άρχισε να γελάει...!!

Τα 'χα χαμένα! Πρώτη φορά που θα ψήφιζα θα ήμουν ταυτόχρονα και μέλος της εφορευτικής!
Η αλήθεια ήταν πως κάπως αλλιώς φανταζόμουν την πρώτη μου φορά..Πως θα πήγαινα με την ταυτότητά μου στο εκλογικό τμήμα, θα έδινα την ψήφο μου και θα έφευγα! Αλλά που;;!
Αλλιώς την είχα ονειρευτεί εκείνη την Κυριακή! Ξάπλα στο σπίτι, λίγο διάβασμα για τη σχολή και για τα αγγλικά και αυτό ήταν! Αλλά λογάριαζα φαίνεται χωρίς τον ξενοδόχο!

Τέλοσπάντων την ημέρα των εκλογών ξύπνησα νωρίς -νωρίς το πρωί και κατά τις 6 και 10 ήμουν στο εκλογικό τμήμα. Ήμουν η πρώτη από τα μέλη της επιτροπής που είχαν φτάσει και περίμενα και τους υπόλοιπους. Σιγά -σιγά ήρθαν και οι άλλοι και αρχίσαμε τις ετοιμασίες. Φέραμε την κάλπη, τους φακέλους, τα ψηφοδέλτια και ο δικηγόρος της εφορευτικής μας μοίραζε τις αρμοδιότητες. Εγώ έσβηνα με χάρακα τα ονόματα των όσων έρχονταν να ψηφίσουν. Και απ' τις 7 και μετά ξεκινήσαμε!

Πρωί -πρωί ήρθαν όπως ήταν και φυσικό οι παππούδες! Άλλοι ξεχνούσαν ταυτότητες, άλλοι είχαν τα ψηφοδέλτια μαζί τους.. Πλάκα είχε μία γιαγιά την οποία και ρωτήσαμε την ηλικία της και δεν μας την είπε! Προφανώς δεν τη θυμόταν! Και της κάναμε πλάκα. Της λέγαμε "μην τα κρύβεις!!"!

Εγώ ευτυχώς ψήφιζα στο ίδιο τμήμα που ήμουν και μέλος. Μια χαρά!

Το μεσημέρι πλάκωσε "πελατεία". Από της 12 μέχρι τις 2 γινόταν Ο ΧΑΜΟΣ! Δεν τους προλαβαίναμε! Μέχρι και παλιούς μου συμμαθητές είδα!

Μετά παραγγείλαμε κάτι για να τσιμπήσουμε και συνεχίσαμε τη δουλειά μας μέχρι τα ξημερώματα. Στις 7 ως γνωστόν έκλειναν οι κάλπες. Είχαμε και κάποιους ξεχασμένους που ήρθαν στις 7 παρα..

Μετά τις 7 να βλέπατε! Τότε είχαμε την καταμέτρηση των ψήφων. Μας πήρε 7 ώρες! (Ήταν διπλές εκλογές)

Τελικά ωραία ήταν αλλά πολύ κούραση! Ευτυχώς τη Δευτέρα που ερχόταν δεν είχα μάθημα!

Οπότε κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές έχω πάντα το νου μου στα γράμματα του γραμματοκιβωτίου! Προς το παρόν δεν μου ήρθε κάτι!

Αν κάποιος στο μέλλον βρεθεί στη θέση μου ας μην το πάρει τόσο κατάκαρδα. Έχει και την πλάκα του!

3 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Εγώ θα το έπαιρνα κατάκαρδα. Και γιατί θα ξυπνούσα χαράματα για να φάω όλη τη μέρα εκεί χωρίς κανένα προσωπικό όφελος ή ευχαρίστηση και χωρίς να το θέλω κιόλας και γιατί δεν πληρώνουν καν γι'αυτό!!
Αλήθεια, πότε είχαμε διπλές εκλογές;! Γιατί δεν θυμάμαι;!

τετραγωνος κυκλος είπε...

Μπορείς όμως να κάνεις κι αλλιώς;Σε καλεί το καθήκον!
Όταν είχαμε νομαρχιακές εκλογές.
Κάτι άσχετο.Αυτός που ξέρεις χθες πάλι το ίδιο μπλε μπλουζάκι φορούσε!!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ milch-kafer

Εννοείται οτι ψήφισα εσένα!

Έχεις γράψει παρα πολλά και δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω!
Είσαι Θεός!