Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Το μουσείο της Ακρόπολης, το ΟΑΚΑ, η επιστροφή και οι φακοί επαφής!

Καλό μήνα!

Μπήκαμε στο Σεπτέμβριο εδώ και 3 μέρες και σκέφτομαι πως πέρασε τόσο γρήγορα το καλοκαίρι.. Χωρίς να το καταλάβουμε. Θυμάμαι όταν έμπαινε ο Ιούνης. Λες και ήταν χτες.. Και τώρα είμαστε στις αρχές Σεπτεμβρίου και στις αρχές του φθινοπώρου Αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι, δεν υπάρχουν μεταβατικές εποχές. Απευθείας από το καλοκαίρι μπαίνουμε στο χειμώνα... Μπορούμε όμως να κάνουμε και κάτι; Αναγκαστικά αποδεχόμαστε τα πράγματα ως έχουν και συνεχίζουμε τη ζωή μας.


Με βαριά καρδιά αποχαιρετώ αυτό το καλοκαίρι. Πέρασα πολύ καλά! Αν και πήγα λίγες μέρες διακοπές, γέμισα τις μπαταρίες μου. Ένας άλλος λόγος που μου άρεσε το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, είναι αυτός 2 αναρτήσεις πιο κάτω! Ο νικητής της Eurovision! Σκεφτόμουν καιρό την μέρα που θα ερχόταν στην Ελλάδα και αναρωτιόμουν αν θα κατάφερνα ποτέ να τον δω από κοντά.. Και ευτυχώς τα κατάφερα!


Καμιά βδομάδα μετά το προηγούμενό μου ποστ, έγινε κάτι τραγικό. Σταμάτησε η σύνδεση με το ίντερνετ και δεν μπορούσα να συνδεθώ! Και χωρίς ίντερνετ ο υπολογιστής είναι πολύ βαρετός. Άποψή μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Βαριόμουνα υπερβολικά όλες τις μέρες που ήμουν στην Αθήνα. Για να περάσει η ώρα, έπαιζα παιχνίδια του υπολογιστή, ξέρετε πασιέντζα, ναρκαλιευτή κλπ, τακτοποίησα τις φωτογραφίες που έχω αποθηκευμένες στο σκληρό και είδα μία ταινία. Το "Ρετρό στην ομίχλη" της Αγκάθα Κρίστι.

Τις μέρες της παραμονής μου στην Αθήνα, επισκέφτηκα το μουσείο της Ακρόπολης. Το εισιτήριο όπως και θα ξέρετε κοστίζει 1 ευρώ για όση ώρα θέλετε να μείνετε. Πήγα κατά τις 9:30 το πρωί και μπροστά από, πρέπει να ήταν καμιά 10αριά άτομα. Σε 3-4 λεπτά πήρα εισιτήριο. Οπότε κανένα πρόβλημα με τo εισιτήριο. Άκουγα που έλεγαν πως ήταν "κλεισμένα" τα περισσότερα και πίστευα πως δε θα βρω.. Η στάση μετρό που είναι πιο κοντά είναι η "Ακρόπολη". Όσον αφορά το μουσείο, έχει 3 ορόφους νομίζω και είναι αρκετά μοντέρνο. Έχει καφετέρια που "κοιτάζει" την Ακρόπολη και οι τιμές είναι προσιτές. Αν θα ξαναπάω δεν ξέρω, μιας και δεν είμαι καθόλου fan των μουσείων και της ιστορίας. Εκεί κάθισα περίπου 2 ώρες. Την ημέρα που πήγα, οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν ξένοι . Άκουγα ρωσικά, ισπανικά και ιταλικά..







Επίσης επισκέφτηκα το κέντρο της Αθήνας και έκανα μερικά ψώνια. Αγόρασα και δωράκια για τα αγαπημένα μου πρόσωπα! Ελπίζω να τους αρέσουν ;-)




Και όπως κάθε φορά, έτσι και αυτή, επισκέφτηκα το ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσω ένα φιλικό της αγαπημένης μου ομάδας, της ΑΕΚ. Το φιλικό ήταν με τη Boca Juniors.








Πήρα και εισιτήριο για το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, αλλά λόγω πυρκαγιών, ακυρώθηκε το παιχνίδι. Ευτυχώς πήρα τα χρήματά μου πίσω, επιστρέφοντας το εισιτήριο. Σκεφτείτε πως οι καπνοί φαινόταν από το σπίτι μου.



Και κάτι που μου έκανε εντύπωση και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Στην πολυκατοικία που μένω στην Αθήνα, ακριβώς στο απέναντι διαμέρισμα μένει μία οικογένεια αλλοδαπών. Είναι από χώρα των Βαλκανίων πολύ κοντά σε μας. Όταν πάμε να τους πούμε "καλημέρα", δεν μας απαντάνε. Το παίζουν υπεράνω και καλά... Τελοσπάντων χεστήκαμε γι αυτό.. Που θέλω να καταλήξω μ΄αυτούς. Ένα απόγευμα, ένας νεαρός από απέναντι πολυκατοικία έβαλε δυνατά τη μουσική. Βγαίνουν που λέτε οι αλλοδαποί στο δρόμο και απευθυνόμενοι προς το νεαρό άρχισαν "Ρε μαλ....α χαμήλωσε τη μουσική. Ρε που...η. Μας γα.....σες τα αρ....ια. Έχουμε άρρωστο παιδί.". Εντάξει, ο νεαρός απέναντι που να ήξερε τι συνέβαινε. Αλλά και αυτοί οι αλλοδαποί πρέπει να μιλούν με τέτοιον τρόπο; Αν τους μιλήσουμε και εμείς έτσι είναι ικανοί να μας σπάσουν στο ξύλο.. Πω πω, δεν τους χωνεύω τους ενοίκους της πολυκατοικίας στην Αθήνα. Από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω.. Πάντως πρόκειται για κακό κόσμο με πολύ κακή ψυχή...

Εδώ και μία εβδομάδα επέστρεψα :-( . Πάλι πίσω στην βαρετή καθημερινότητα. Από εδώ και στο εξής ψάχνω για δουλειά. Ήδη έστειλα 3 βιογραφικά, αλλά ακόμη απάντηση δεν πήρα. Ξεκίνησα και φροντιστήριο που έχει σχέση με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπολογιστή. Οπότε τα απογεύματα κάνω εξάσκηση στον υπολογιστή.

Ευτυχώς το Mega έβαλε σε επανάληψη κάποιες παλιές σειρές. Κάθε μεσημέρι παρακολουθώ τις "3 χάριτες". Πόσα χρόνια είχαν να το δείξουν... Τα επεισόδια δεν τα θυμάμαι σχεδόν καθόλου. Αλλά από μικρή μ' άρεσε η σειρά!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε επισκέφτηκε το δάκρυ μου στην πόλη της. Περάσαμε πολύ καλά αν και δεν κάναμε όλα όσα θέλαμε να κάνουμε! Δε βαριέσαι. Άλλη φορά. Είδαμε και τη νέα ταινία του Χάρι Πότερ. Για μένα πολύ ενδιαφέρον δεν είχε μιας και ήξερα τι γίνονταν έχοντας διαβάσει και τα 7 βιβλία. Πάντως ήταν ωραία! Λογικά η τελευταία θα' ναι το κάτι άλλο μιας και στο τελευταίο βιβλίο ξεκαθαρίζουν τα πάντα. Απ' τα βιβλία του Χάρι Πότερ, το 3ο και το τελευταίο μ' άρεσαν πιο πολύ. Την επόμενη μέρα έφυγα. Όλα καλά εκτός ενός γεγονότος που έγινε το πρωί στο σπίτι του δακρύου που μας προβλημάτισε για ώρα... Τώρα έχει σειρά τα δάκρυ μου να με επισκεφτεί!

Τη Δευτέρα έπρεπε να κάνω μια επίσκεψη στην οφθαλμίατρό μου. Αφού τελείωσα το φροντιστήριο, πήγα στο ιατρείο αλλά επειδή είχε υπερβολικό κόσμο, έφυγα και πήγα την επόμενη μέρα. Πριν πάω εκεί επισκέφτηκα το κατάστημα οπτικών για να πάρω τα γυαλιά μου μιας και μεγάλωσε η μυωπία μου και έπρεπε να αλλάξω τα τζάμια. Δεν παρατήρησα και τεράστια διαφορά από τα προηγούμενα τζάμια αφού ο βαθμός της μυωπίας μου αυξήθηκε ελάχιστα. Αυτή τη φορά τα τζάμια δε με ζάλισαν καθόλου σε σχέση με άλλες φορές.

Όταν πήγα στο ιατρείο περίμενα ελάχιστα. Για καλή μου τύχη είχε χαλάσει το μηχάνημα της γιατρού και περίμενε τον τεχνικό και έτσι δεν είχε κόσμο. Με το που μπήκα στο γραφείο της, εξέτασε τα νέα μου γυαλιά. Ο σκοπός της επίσκεψής μου ήταν να δοκιμάσω φακούς επαφής. Πάντα είχα την περιέργεια να τους φορέσω! Φυσικά η γιατρός μου τους έβαλε για πρώτη φορά. Πλύναμε τα χέρια μας και αφού κάθισα, έριξε ένα υγρό στα μάτια μου και μου τους έβαλε. Δεν κατάλαβα πότε τους έβαλε! Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα πολύ. Σκεφτείτε πως ήμουν στο πρόθυρα λιποθυμίας.. Ήμουν καταιδρωμένη! Κοιτούσα τριγύρω μου και έβλεπα τα πάντα πεντακάθαρα! Και το καλύτερο είναι πως δεν τους νιώθεις καθόλου στο μάτι! Είχα την εντύπωση πως όσοι φοράνε φακούς τους νιώθουν.. Μου τους έβγαλε και μετά είχα σειρά να τους βάλω μόνη μου. Τους έβαλα αμέσως, αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να τους βγάλω! Προσπαθούσα για 5 λεπτά αλλά δεν τα κατάφερνα. Και πάλι η γιατρός μου τους έβγαλε. Πάλι ιδρωμένη ήμουν. Δοκίμασα και 3η φορά να τους βάλω, αλλά στην 3η δυσκολεύτηκα. Και πάλι προσπάθησα να τους βγάλω και δεν τα κατάφερα. Πάλι ίδρωσα. Άλλη φορά δεν προσπάθησα να τους βάλω. Μου είπε τι διαδικασία να κάνω για να τους καθαρίζω και μου πρότεινε το απόγευμα εκείνης της μέρας να προσπαθήσω να τους βάλω σπίτι. Δεν τους ξαναέβαλα από εκείνη την τελευταία φορά που τους έβαλα στο ιατρείο και δεν ξέρω αν θα τους ξαναφορέσω ποτέ... Ευτυχώς δεν τους πλήρωσα.. Αυτοί σε 2 μήνες λήγουν. Οπότε αν αποφασίσω να τους βάλω θα πρέπει να γίνει σ' αυτό το διάστημα... Τους έχω δίπλα μου και ούτε σημασία τους δίνω. Ενώ, να βάλω σταγόνες ή αλοιφή στο μάτι δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα! Αυτές οι μεμβράνες γιατί μου δημιουργούν τόσο φόβο; Πως μου' ρθε κι εμένα να φορέσω φακούς;

Αυτά!

34 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

OMG, μην κάνεις κι εσύ με τους φακούς την ίδια μαλακία με το ντογκ. Πανεύκολο είναι, απλά φοβάσαι υπερβολικά χωρίς λόγο.

τετραγωνος κυκλος είπε...

Τι έκανε το ντογκ;Πήρε και δεν τους έβαλε;

γυάλινο δάκρυ είπε...

Yes, it is.

milch-käfer είπε...

Το Μilch πήγε να χαρεί που επισκέπττηκες το ΠΟΡΔΑΚΑ για να δεις την ομάδα του Milch την ΜΠΟΧΑ αλλά το Milch είναι έξαλλο μαζί σου γιατί αντί να είσαι φαν του Milch είσαι φαν του ρωσοπόντιου που θέλει να γίνει Milch στη θέση του Milch!

Το Milch για παραδειγματισμό θα έρθει να κλάσει στο παράθυρο σου και να σου πιει όλες τις coca-coles!

neni είπε...

Πω..πω πήρες φόρα και ποιός μας πιάνει!

milch-käfer είπε...

To Μilch σε προσκαλεί στο μπλοκ του να δεις τον προεκλογικό αγώνα του Milch!

mahler76 είπε...

10 post σε ένα i like it. Είσαι ΑΕΚτζού? γουστάρω. Καλό σου μήναααα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ;ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟΟ;ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Sad_Vampiress είπε...

Συνηθεια ειναι... Κι εγω στην αρχη φοβομουν πολυ... τωρα ειναι υποθεση δευτερολεπτων το βαλε βγαλε!!!!

milch-käfer είπε...

To Milch το βράδυ παίζει πορδόσφαιρο στα Σκόπια
ανοίγει σαν βρύση ο ποπός και τρέχουν τα "σιρόπια"!

milch-käfer είπε...

Το Milch καβάλησε την μηχανή να πάει μία βόλτα
όμως στον δρόμο πάτησε μία χεσμένη κότα!

milch-käfer είπε...

Το shop απόψε έκανε κλανιά μέσα στην μπανιέρα
το Milch τα πήρε και του έχωσε μέσα στον ποπό φλογέρα!

milch-käfer είπε...

Το Milch σε ευχαριστεί που του έριξες τον ψήφο σου στις εκλογές
και σου εύχεται καλό βράδυ με 10 βρωντερές κλανιές!

milch-käfer είπε...

Το Μilch θα πάει στον γιατρό να βγάλει ένα κουράδι
γιατί έφαγε πολλές φακές με παγωτό εχτές το βράδυ!

milch-käfer είπε...

Το Μilch θα πάει στον γιατρό να βγάλει ένα κουράδι
γιατί έφαγε πολλές φακές με παγωτό εχτές το βράδυ!

milch-käfer είπε...

Το Milch γουστάρει τα απογεύματα να βόσκει πρασινάδα
πρέπει να το σέβονται και να του φτιάχνουν φασολάδα!

milch-käfer είπε...

To whale και το shop είναι πολύ καλτάκες
πρέπει να τις συχαίνονται αλλιώς θα είναι βλάκες!

milch-käfer είπε...

Το Milch από τα νεύρα του εκτόξευσε το Στάσα
και από την πτώση έγινε σεισμός στην Μαλακάσσα!

milch-käfer είπε...

Το Milch εχτές αγόρασε δυο λαχανί μποτάκια
πρέπει να το σέβονται και να του δίνουν μπισκοτάκια!

milch-käfer είπε...

Το Milch τον Alexfarter τον είδε με τον Θέμη
κάνει 10 βρωντερές κλανιές και τους εκτόξευσε στην Βρέμη!

milch-käfer είπε...

Το Milch απόψε στο βουνό θα παίξει το βιολί του
πρέπει να το σέβονται και να πηγαίνουν βόλτα το σκυλί του!

milch-käfer είπε...

Η μέρα των συνάδελφων του Milch θα είναι αποφράδα
γιατί το Μilch έφαγε 2 λίτρα φασολάδα!

milch-käfer είπε...

Το Milch αγόρασε ξανά μια λαχανί καρέκλα
γιατί από το εξοχικό του την έκλεψε μια μπάμπω που την λέγαν Θέκλα!

milch-käfer είπε...

Το Milch απόψε πίνει χυμό από φασολάδα
γιατί στο έντερο του σφήνωσε μια τραγανή κουράδα!

milch-käfer είπε...

To Μilch απόψε είχε συναυλία στο Βελιγράδι
πετάχτηκε στο New York και έριξε
στο κεφάλι του Alexfarter ένα κουράδι!

milch-käfer είπε...

Το Milch μια συναυλία έκλεισε στο Μπάρι
και πήγε και αγόρασε έξι κιλά σκαθάρι!

milch-käfer είπε...

Το Milch κερνάει σφηνάκια από παγωμένη μπουρμπουληθρομένη coca cola
περάστε να διαβάσετε το δράμα του έρωτα του Αλεγκξάντρ με τον Νικόλα!

milch-käfer είπε...

To Μilch το βράδυ έχασε τον Βρόμο
και πήγε και τον έψαχνε σε κάθε άδειο δρόμο!

milch-käfer είπε...

Ένα δύο
το Milch πάει σχολείο
δύο τρία
την τρως και είναι κρύα
τρία τέσσερα
κόψιμο σας έφερα
τέσσερα πέντε
το Milch θα χέσει λέτε;
πέντε έξι
ο κώλος του θα φέξει
έξι εφτά
θα κάνει 2 σκατά
εφτά οχτώ
το Milch θα κάνει κι άλλο σκατό
οχτώ εννιά
το Milch θα κάνει μια κλανιά
εννιά δέκα
το Milch θα χέσει την Ρεβέκα!

milch-käfer είπε...

Το Milch απόψε κουράστηκε πολύ
πρέπει να το σέβονται και να του φέρνουνε γατί!

milch-käfer είπε...

Το Milch τα πήρε πάλι απόψε στο κρανίο
πρέπει να το σέβονται και να του βάφουνε τον θείο!

Ξωτικό-νεραιδόπαρμένος Φαντασιόπληκτος Με Οργιώδης Φαντασία Συγγραφέας είπε...

Το Ονειρεμένες Απάτητες Διαδρομές πάει διακοπές…Ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία, ευτυχία, τύχη…

Ας φέρει το 2010 κάθε μέρα έρωτα … κέφι ..όρεξη για ζωή και τρέλες ..γέλιο και πραγματοποίηση κάθε ονείρου…Να είναι κάθε ώρα και στιγμή καλύτερη από την προηγουμένη και κάθε χρόνο η καρδιά να βρίσκει περισσότερη ευτυχία και αγάπη.

Ας κάνουμε μια πρόποση φίλοι μου….

Ποτέ μην πεις ψέματα …μην κλέψεις .. μην ξεγελάσεις .. μην πιεις..
Αν όμως είναι να πεις ψέματα ..πες τα για να βρεθείς με αγαπημένο…
Αν πρέπει να κλέψεις…ξέκλεψε στιγμές για φίλους..
Αν πρέπει να ξεγελάσεις…ξεγέλασε το θάνατο…
Αν πρέπει να πιεις…πιες τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα…γιατί η ζωή δεν είναι οι ανάσες που παίρνεις ..αλλά οι στιγμές που σου κόβουν την ανάσα..

Χρόνια Πολλά και καλά ..

http://apatitesdiadromes.blogspot.com/2009/12/blog-post_19.html

milch-käfer είπε...

Το Milch σου εύχεται καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά
με μία βρομοβρωντερή κλανιά!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ Μilch-Kafer

Φυσικά και είμαι φαν του Rybak!
Κόκα κόλες δεν έχουμε άλλες,μας τελείωσαν!

@ ΑΓΑΠΗ

Τα 'χα γράψει όλα εκείνη την ημέρα και τις υπόλοιπες τίποτα...


@ mahler76

Ναι,αν και η ομάδα δεν πάει καθόλου καλά..Και εσύ απ' ότι είδα ΠΑΟ!Και εγώ γουστάρω!Ειδικά η ΚΑΕ ΠΑΟ είναι φοβερή ομάδα!(Αν και Αεκτζού,η αλήθεια να λέγεται!)

@ JK O SKPOYTZAKOS

Δεν κατάλαβα πότε από το καλοκαίρι φτάσαμε κιόλας στο χειμώνα..Μπορεί και να είμασταν!


@ Sad Vampiress

Το βάλε ναι,το βγάλε ακόμη με δυσκολεύει!!

@ Ξωτικό-νεραιδόπαρμένος Φαντασιόπληκτος Με Οργιώδης Φαντασία Συγγραφέας

Καλές γιορτές!