Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Εκνευρισμός

Η σημερινή ημέρα μπορώ να πω πως ήταν μία από τις πιο εκνευριστικές ημέρες της ζωής μου.

Όπως σας έχω πρήξει εδώ και τόσο καιρό πριν από λίγες ημέρες τελείωσα και με το πρακτικό μέρος των σπουδών μου. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο ασκούμενος λαμβάνει ένα αντιπροσωπευτικό χρηματικό ποσό. Το ποσό αυτό ποικίλει ανάλογα με το είδος της εξάσκησης.

Έτσι λοιπόν κι εγώ δικαιούμαι κάποιο χρηματικό ποσό. Για να το εκλάβω λοιπόν, θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Μία εξ΄αυτών είναι η επίσκεψη σε μία υπηρεσία απ΄την οποία παραλαμβάνεις ένα χαρτί που σου λέει τι δικαιολογητικά πρέπει να έχεις για να μπορείς να λάβεις το ποσό. Ωραία μέχρι εδώ;

Το χαρτί αυτό το έχω πάρει εδώ και 3 βδομάδες περίπου. Ζητάει αν δεν κάνω λάθος 8 πράγματα. Έχω σίγουρα τα 7 αλλά έχω και έναν ενδοιασμό για το 8ο...

Αποφασίζω να επισκεφτώ σήμερα αυτή την υπηρεσία για να δείξω τι χαρτιά έχω στην κατοχή μου και για να ζητήσω διευκρίνηση για το 8ο χαρτί.

Μπαίνω στο κτίριο και παραπέμπομαι στον υπεύθυνο. Η πρώτη σκέψη μου όταν τον είδα ήταν πως η φάτσα του δε μου άρεσε καθόλου και πως δε θα κατάφερνα και πολλά σήμερα με την επίσκεψή μου.

Τον καλημέρισα και του είπα για ποιο λόγο βρισκόμουν εκεί. Αμέσως μου ζήτησε τα χαρτιά. Του τα' δωσα και άρχισε να φωνάζει.. Μου λέει: "Τι είναι αυτά;". Του λέω: "Αυτά που μου ζητήσατε".

Και για να μην τα πολυλογώ άρχισε να μου λέει άλλα ντ' άλλων. Ένα εκ των 8 χαρτιών έγραφε συγκεκριμένο τίτλο. Ας το ονομάσουμε χαρτί ΝΟ 7.Μου είπε:"Αυτό γιατί το έφερες;".. Του εξήγησα πως αυτό το χαρτί (ΝΟ 7) έπρεπε να έχω μαζί. Όχι τίποτ' άλλο αλλά τους είχα πάρει και τηλέφωνο πριν καμιά βδομάδα και τους ρώτησα για το συγκεκριμένο χαρτί και μου' παν πως είναι αυτό που πήγα σήμερα! Αυτός μου είπε να φέρω ένα άλλο χαρτί π.χ. ΝΟ 9 κάτι που δεν είναι μέσα στα 8 που χρειάζονται!!

Όσο για το 8ο όπου και είχα τους ενδοιασμούς μου, μου' πε με νεύρα "Που είναι το 8ο χαρτί;". Αυτό το χαρτί πρέπει να το πάρεις από άλλη υπηρεσία. Σε αυτή την άλλη υπηρεσία είχα πάρει τηλέφωνο πριν μέρες και μου παν πως δεν χρειάζεται!! Εγώ πείτε μου τι να' κανα;; Η μία υπηρεσία να το θέλει, η άλλη να μην το δίνει και να 'χω έναν πάνω απ' το κεφάλι μου που να φωνάζει!!

Με τη γραφειοκρατεία δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί όπου και να πας δεν ξεφεύγεις από δαύτην. Με το συγκεκριμένο υπάλληλο εκνευρίστηκα. Και όπως έχω ακούσει να λένε κι άλλοι, η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ο,τι "καλύτερο" από θέμα εξυπηρέτησης!!

Ώσπου δεν άντεξα άλλο κι έφυγα. Κι όπως καταλαβαίνετε λεφτά δε θα πάρω, αλλά χέστηκα! Sorry κιόλας!! Και σιγά τα λεφτά δηλαδή.. Τα λεφτά ας τα βάλει εκεί που ξέρει!!

Αυτό όμως που με πείραξε πάρα πολύ σήμερα δεν ήταν ότι έχασα τα λεφτά, αλλά ότι έπρεπε να μιλήσω σε ένα ζώον σαν κι αυτόν ..
Μου μιλούσε λες και ήμουν κανένα σκουπίδι και φώναζε χωρίς καν να του έχω πει τίποτα. Και από εξυπηρέτηση, τι να σας πω..Βέβαια, δεν είμαι η μόνη που παραπονιέμαι γιατί πολλοί έχουν εκνευρισθεί μαζί του..

Από τα γεγονότα η όρεξή μου κόπηκε το μεσημέρι, αλλά τώρα πήρα παγωτάκι για να γλυκαθώ!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Φουλ ανία!

Αυτές τις μέρες βαριέμαι και δεν ξέρω τι να κάνω!

Τελείωσα με την πρακτική και πλέον έχω απεριόριστο ελεύθερο χρόνο. Τα πρωινά ειδικά είναι πολύ βαρετά. Και να πείτε πως ξυπνάω και αργά.. Πρωί ξυπνάω.

Μία λύση για να μην βαριέμαι είναι να διαβάσω κάποιο λογοτεχνικό, αλλά το συγκεκριμένο που διαβάζω δεν ενδείκνυται. Βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι επέλεξα.. Το να διαβάζεις για φόνους και να είσαι και μόνος στο σπίτι, σου δημιουργεί μία αίσθηση φόβου και τρόμου. Οπότε και εγώ το 'ριξα στα αγγλικά. Δε μ' αρέσουν καθόλου. Τα σιχαίνομαι, αλλά αυτά μας "επιβάλλουν" να γνωρίζουμε.. Και πάλι όμως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα βαριέμαι.

Ανοίγω και τον υπολογιστή αλλά και αυτόν τον βαριέμαι. Ένα μισάωρο και πολύ μου είναι..

Σκέφτηκα να "το ρίξω" έξω, αλλά μόνος σου, που να πας;; Ε, πες καμιά φορά να πας για ψώνια, τις άλλες μέρες;

Πάλι καλά που οι καρτοκινητές έβγαλαν αυτά τα προγράμματα με τα λεπτά ομιλίας και απασχολείσαι κάπως μιλώντας με φίλους.. Μετά τι κάνεις..

Καμιά ιδέα κανείς;;

Τα blogοπαίχνιδα δεν τα ξέχασα!