Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το ταξίδι μου με το γατάκι, Part 7!

Ημέρα Τετάρτη
Μέρα 7η

Το ταξίδι μας έφτανε στο τέλος του κι έτσι έπρεπε να εγκαταλείψουμε το ξενοδοχείο στις 11. Αφήσαμε τις βαλίτσες μας να τις φυλάξουν και πήραμε το μετρό με κατεύθυνση το ενυδρείο της πόλης, το Trivago. Στο ενυδρείο δεν πήγαμε, αλλά κάναμε βόλτες στην περιοχή.


Στη συνέχεια, καθίσαμε σε ένα εστιατόριο -καφετέρια και πήραμε καφέ και φαγητό. Εντωμεταξύ ο καφές που πήρα σκέτο ήταν νεροζούμι και κόστιζε 5 ευρώ...Μετά το φαγητό πήραμε το μετρό και πήγαμε στο ξενοδοχείο όπου και περιμέναμε η ώρα να πάει 4 για να πάμε στο αεροδρόμιο.

Το μετρό

Φτάσαμε λίγο μετά τις 4 στο BCN, το αεροδρόμιο και πήγαμε για check -in. Στη συνέχεια περάσαμε από έλεγχο όπου και μας "έβγαλαν την πίστη". Μία αστυνόμος, δεν ξέρω τι σκατά ήταν, μου έλεγε συνέχεια "zapata"... Αν είναι δυνατόν... Έβλεπε ότι δε μιλούσα τη γλώσσα και εξακολουθούσε να μιλάει Ισπανικά... Μετά από κανένα 5λεπτο κατάλαβα πως zapata ήταν τα παπούτσια... Ήθελε να τα βγάλω για να τα περάσει από έλεγχο, που να της τα έβαζα στον κώλο...Sorry κιόλας.. Προφανώς αυτή η σκύλα ήξερε ότι είμαι Ελληνίδα και μου "έψηνε το ψάρι στα χείλη"... Και άλλοι συμπατριώτες μας δεινοπάθησαν στον έλεγχο. Το τι βρισίδι έπεφτε δεν φαντάζεστε.. Και το "κερασάκι στην τούρτα" ήταν πως αφού έβαλα τα παπούτσια στον έλεγχο, αυτή άρχισε να μιλάει αγγλικά και να λέει ειρωνικά "Thank you".. Να την πετύχω κάπου ξανά.. Και θυμάμαι την φάτσα της... Τέτοια "κούκλα" δεν ξεχνιέται εύκολα...! Τέλοσπαντων μετά τον έλεγχο περιμέναμε κάπου 1,5 ώρα μέχρι να μπούμε στο αεροπλάνο.

Το αεροδρόμιο το οποίο είναι τεράστιο

Στις 6 και κάτι μπήκαμε στο αεροπλάνο μιας και πετούσαμε στις 7 πάρα τέταρτο για Ρώμη. Στο check -in δε μας έδωσαν διπλανές θέσεις με το γατάκι και έτσι καθόμασταν στα 2 απέναντι παράθυρα της ίδιας σειράς. Πάλι είχαμε ιπτάμενους φροντιστές κάπου 40 -50 χρονών πολύ ωραίοι!! Ο ένας ειδικά άρεσε πάρα πάρα πολύ στο γατάκι!! Η ώρα είχε πάει 7 πάρα τέταρτο και ακόμη δεν είχε ξεκινήσει το αεροπλάνο. Ο πιλότος τότε μας ανακοίνωσε πως υπήρχε πρόβλημα με τον τροχό και έπρεπε να περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να φτιαχτεί. Στην συνέχεια με άλλη του ανακοίνωση είπε πως έπρεπε να περιμένουμε ένα μισάωρο στο αεροπλάνο μιας και εκτός από τον τροχό υπήρχε πρόβλημα και στο σύστημα αποσυμπίεσης. Φυσικά όλοι "τα κάναμε πάνω μας"!! Κανένας δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο αεροπλάνο.. Μετά το μισάωρο ο πιλότος μας είπε πως ακυρώνεται η πτήση και έτσι έπρεπε να περιμένουμε το αεροπλάνο που ερχόταν από Ρώμη το βράδυ και να επιστρέψουμε με αυτό. Αυτό και έγινε.

Το αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο το βράδυ άδειο

Κατά τις 12 παρά έφτασε το αεροπλάνο από Ρώμη και μέχρι να βγούνε οι επιβάτες και να μπούμε εμείς, ξεκινήσαμε στις 12 και μισή. Εντωμεταξύ το διπλανό μας αεροπλάνο ήταν της Iberia και πήγαινε απ' ευθείας Αθήνα.. Και όλοι λέγαμε "Πάρτε μας μαζί σας"!! Στο δεύτερο αεροπλάνο κάθισα δίπλα στο γατάκι μιας και είχε κενή θέση δίπλα του.

Το δεύτερο αεροπλάνο

Στη Ρώμη φτάσαμε λίγο πριν τις 2. Εκεί μας παρέλαβαν λεωφορεία όπου και πήγαμε σε ένα προάστιο της πόλης την Ostia. Ο οδηγός έμοιαζε πολύ με το γκαρσόνι στο Ισπανικό εστιατόριο και έχω την εντύπωση πως στο ράδιο έπαιζε Laura Pausini. Μέχρι την Ostia κάναμε κανένα τέταρτο και έπειτα εγκατασταθήκαμε στο ξενοδοχείο Satellite, το οποίο υποτίθεται πως ήταν Ά κατηγορίας αλλά να μην σχολιάσω καλύτερα... Εννοείται ότι τα έξοδα του ξενοδοχείου και των μετακινήσεων τα ανέλαβε η Alitalia. Μέχρι τις 7 το πρωί που αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο ξεραθήκαμε...

Συνεχίζεται...

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το ταξίδι μου με το γατάκι, Part 6!

Ημέρα Τρίτη
Μέρα 6η

Αφού ξεκουραστήκαμε αρκετά, αποφασίσαμε με το γατάκι να κάνουμε shoping therapy μιας και η έκτη μέρα του προγράμματός μας ήταν ελεύθερη. Καθώς προετοιμαζόμασταν στο δωμάτιο για την πρωινή μας βόλτα, έβγαλα μερικές φωτογραφίες από το παράθυρο.
Το μετρό (ο συγκεκριμένος σταθμός θύμιζε κάτι από σταθμό μετρό Ομόνοιας, ήταν στο κέντρο της πόλης)
Το κέντρο της Βαρκελώνης
Το εμπορικό κέντρο Corte Ingles όπου μας "έφυγαν" μπόλικα ευρώ!
Αφού μείναμε εκεί 1-2 ώρες, στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το fnac απ' όπου αγοράσαμε CD. Αφού μείναμε κι εκεί καμιά ώρα πεινάσαμε και είπαμε να πάμε να φάμε στο Hard Rock Cafe, αλλά μιας και γινόταν πανικός αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να φάμε στο εστιατόριο της γειτονιάς εκεί κοντά.
Η γειτονιά κοντά στο εστιατόριο
Το κέντρο τυφλών της πόληςΑυτά που φάγαμε

Μετά το φαγητό επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε

Το εσωτερικό του ξενοδοχείου

Το απόγευμα αποφασίσαμε όλο το γκρουπ να πάμε στην πιο σικ περιοχή της πόλης (την αντίστοιχη Γλυφάδα) και να φάμε στο πιο κυριλέ εστιατόριο μιας και ήταν η τελευταία νύχτα του ταξιδιού μας, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε.. Συγκεντρωθήκαμε όλοι στην είσοδο του ξενοδοχείου και πήραμε ταξί. Η περιοχή που πήγαμε ονομάζεται Barceloneta.

Στη συνέχεια καθίσαμε και παραγγείλαμε Αν και δεν πολυπεινούσα, πήρα παέγια θαλασσινών με τόνο. Το ίδιο και το γατάκι. Το ωραίο με το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν πως τα γκαρσόνια ήταν Ιταλοί ή τουλάχιστον έτυχαν σε εμάς Ιταλοί!! Αυτοί οι άνθρωποι χαρά γεμάτοι ήταν! Θα επιμείνω στον ένα από τους 2 μιας και ήταν πιο νέος. Γύρω στα 30. Από φάτσα δεν έλεγε και πολλά.. Έφερνε στον Bruno Cirillo και είχε τελειωμένη φαλάκρα.. !Παρόλα αυτά, μη δω εγώ Ιταλό και χάλια να είναι κούκλο θα τον πω, μ' άρεσε αν και στο γατάκι δεν άρεσε καθόλου!!

Το ορεκτικό που μας έφεραν πριν να παραγγείλουμε


Η επίσκεψή μας στο μπάνιο. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πάτωμαΜε το γατάκι εκτός απ' τις παέγιες πήραμε και σαγκρίαΗ σαγκρία δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Κρασί με φρούτα. Το φαγητό μιας και δεν πεινούσα το ψείριζα, παρόλα αυτά μπορώ να πω πως έφαγα κάμποσο. Ο Ιταλός αφού του είπα να πάρει το πιάτο όταν τελείωσα μου είπε πως θα μου δώσει άλλα 2 λεπτά σε περίπτωση που αλλάξω γνώμη και θέλω να φάω κι άλλο και του έλεγα συνέχεια "No" και αυτός συνέχεια μου έλεγε "Si"!! Προπό θα παίζαμε!! Στο τέλος το πήρε!! Ο συνοδός του γκρουπ μας του έπιασε κουβέντα. Δεν είναι δύσκολα τα Ιταλικά!! Τα καταλάβαινα!! Όταν μάλιστα έγινε αναφορά στην Alitalia, ο Ιταλός στραβομουτσούνιασε... Λες και ήξερε...

Αφού κάναμε ένα λογαριασμό 250 ευρώ 17 άτομα, το εστιατόριο κερνούσε σαμπάνια!!

Μετά το φαγητό πήγαμε προς μια πλατεία εκεί κοντά και πήραμε ταξί. Η επόμενη μέρα ήταν η τελευταία μας μέρα εκεί μιας και το βράδυ της θα επιστρέφαμε στην Αθήνα ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε..

Και 2 άκυρες φωτογραφίες Ισπανικά γαριδάκια και μπουκάλια νερό!

Συνεχίζεται...