Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Μένουμε Ελλάδα;

Σχεδόν κάθε Σάββατο παρακολουθώ μία εκπομπή η οποία έχει να κάνει με μαγειρική. Ο παρουσιαστής της εκτός από τις υπέροχες λιχουδιές που μας δείχνει και μας εξηγεί πως γίνονται, επισκέπτεται και διάφορες πόλεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

Σήμερα λοιπόν, επιστρέφοντας στο σπίτι από το φροντιστήριο πληροφορικής, άνοιξα την τηλεόραση και "έπεσα" πάνω στη συγκεκριμένη εκπομπή. Παρακολουθώντας, παρατήρησα κάτι. Έχουμε μία υπέροχη χώρα! Τόσο καιρό φίλοι και γνωστοί μου έλεγαν πως η πατρίδα μας είναι η πιο ωραία χώρα του κόσμου. Δεν δεχόμουν τόσο εύκολα την άποψή τους μιας και έχοντας επισκεφτεί και άλλες χώρες έχω διαπιστώσει αρκετές διαφορές. Αλλά αυτό που είδα σήμερα όπως και τα υπόλοιπα Σάββατα με έκαναν να δω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Δεν ξέρω αν είναι η ομορφότερη, πάντως μία από τις πιο ωραίες σίγουρα είναι!

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω!Στο σημερινό επεισόδιο η εκπομπή διαδραματίζονταν στην Αρκαδία. Πραγματικά βλέποντας τα τοπία έμεινα κατάπληκτη..Πράσινο, πράσινο, πράσινο..Παντού πράσινο!Όλη η φύση απλωνόταν στα πόδια του παρουσιαστή! Υπέροχη θέα, πραγματικά! Εκτός από το απίστευτο τοπίο που αντίκρισαν τα ματάκια μου, η εκπομπή επισκέφτηκε και ένα χωριό του οποίου το όνομα δυστυχώς δε θυμάμαι. Πολύ γραφικό και σου δίνει την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας(την οποία και αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το ποστ μου την χαλάει ένα τρυπάνι που ακούγεται απ' έξω!)!Πολύ θα ήθελα να επισκεφτώ αυτά τα μέρη!

Που θέλω να καταλήξω. Αν και το καλοκαίρι το περιμένω πως και πως για να κάνω τις διακοπές μου κάπου στο εξωτερικό, τώρα αλλάζω γνώμη..Όχι πως δε θέλω να πάω έξω. Φυσικά και θέλω σαν τρελή μιας και μ' αρέσει πολύ να ανακαλύπτω νέους τόπους, αλλά πλέον με ενδιαφέρει και η Ελλάδα! Για παράδειγμα έχω επιθυμήσει να πάω στην Πάτρα. Όταν ήμουν πολύ μικρή την επισκεπτόμασταν οικογενειακώς μιας και είχαμε φίλους εκεί που μας καλούσαν. Τελευταία φορά που την επισκέφτηκα ήταν πριν 6 χρόνια(νομίζω) και έχω πολύ καλές αναμνήσεις! Επίσης θα' θελα να επισκεφτώ και την Κέρκυρα(αν και δεν είμαι και πολύ fan των νησιών). Έχω ακούσει τα καλύτερα γι αυτό το νησί. Το έχω δει εξάλλου πολλές φορές στην τηλεόραση και εντυπωσιάστηκα.. Μην ξεχνάτε πως πολλοί διάσημοι το επισκέπτονται!

Μακάρι να μας δινόταν η δυνατότητα να επισκεφτούμε(τουλάχιστον σε όποιον αρέσουν τα ταξίδια) όλα τα μέρη της χώρας μας! Λέτε να υπάρχει άνθρωπος που να έχει γυρίσει σπιθαμή προς σπιθαμή την πατρίδα μας;

10 σχόλια:

seniorita είπε...

εξωτερικό είναι τέλεια να πηγαίνεις διακοπές δεν το συζητώ...
αλλά και η Ελλαδίτσα ειδικά το καλοκαίρι τα σπάει!!
γιατί να μην τη γυρίσουμε την Ελλάδα κι εμείς ολόκληρη;;έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας θέλω να πιστεύω!

τετραγωνος κυκλος είπε...

Πέρασε καιρός, αλλά το κατάλαβα πως είναι ωραία η χώρα μας!Όχι μόνο τα νησιά αλλά και τα ορεινά μέρη!Μακάρι να καταφέρουμε να τη γυρίσουμε, τουλάχιστον όσα περισσότερα μέρη μπορούμε!

jk in your life είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ.

neni είπε...

Ελλαδάρα for ever!
Αυτό λέω μόνο!!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Πάτρα, Πάτρα... Πόσα μου θυμίζει η Πάτρα.. Έχω πάει 3 φορές!
Και το Ναύπλιο είναι φ-α-ν-τ-α-σ-τ-ι-κό!!! Και η Κέρκυρα επίσης, μαζί με την Κεφαλλονιά το καλύτερο νησί που έχω πάει. Λες το χωριό να ήταν το Κολωκοτρωνίτσι;! :P

lena_zip είπε...

Εγώ έχω πάει σε αρκετά μέρη. Ειδικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, όχι τόσο στη νησιωτική. Στα περισσότερα μέρη έχω ξετρελαθεί. Δυστυχώς η Πάτρα δεν είναι ένα από αυτά, οπότε θα διαφωνήσω μαζί σου. Εξωτερικό δεν έχω πάει. Αλλά ξέρω ότι είναι αλλιώς. Στην Ελλάδα κάνεις διακοπές. Στο εξωτερικό κάνεις τουρισμό. Είναι δυο πράγματα διαφορετικά και το καθένα έχει τα καλά του. Μακάρι να μπορούσα να ταξιδεύω συνέχεια.

Mairouli είπε...

Η Ελλάδα είναι από τις πιο όμορφες γωνιές του πλανήτη. Πραγματικά αξίζει να την ανακαλύψεις...Είναι πολύ διαφορετική από πολλές χώρες του εξωτερικού... Και συνδυάζει και τα καλά του χειμώνα και τα καλά του καλοκαιριού. Φιλιά

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ jk in your life

Συμφωνώ απόλυτα!


@ neni

Σωστή!


@ γυάλινο δάκρυ

Αχ ναι αυτή η Πάτρα..Και Κεφαλλονιά θέλω να πάω.Όσο για το χωριό που λες δεν έβλεπα τη σειρά..



@ lena_zip

Ίσως να μην έχεις ωραίες αναμνήσεις από την Πάτρα,γι'αυτό και να μην σ'αρέσει.Βέβαια και στο εξωτερικό κάνεις διακοπές αν μείνεις πολλές μέρες!



@ mairouli

Ακριβώς!Από που ν'αρχίσεις και που να τελειώσεις!Όλα, αν όχι όλα τότε τα περισσότερα είναι πανέμορφα!Φιλιά και από μένα!

Crazy Tourists είπε...

Λίμνη Πλαστηρα να πας! Είναι υπέροχα!! Η Ελλάδα έχει ότων πολύ όμορφα μέρη!
Όμορφα είναι παντού...Και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Γιατί λοιπόν να μην πάμε παντού;
Καλό απόγευμα!

Τρελοτουρίστρια

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ crazy tourists

Έχω πάει και είναι υπέροχα!Βέβαια και η Ελάτη και το Περτούλι που είναι σχετικά κοντά είναι επίσης φανταστατικά!
Αν έχουμε "χρήματα και πόδια(για περπάτημα)" σαφώς και πάμε παντού!
Καλό απόγευμα κι από μένα!