Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Ποδοσφαιρική...επέτειος!!

4/7/2008.Σήμερα για όσους δε θυμούνται είναι η επέτειος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια η εθνική μας ομάδα πήρε το Euro στην Πορτογαλία!Έκανε κάτι πραγματικά απίστευτο!Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη νύχτα...Όλος ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος στην ιδέα και μόνο του τελικού...Καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού,τα μηχανάκια της AGB ''χτυπούσαν''κόκκινο. Όλος ο κόσμος ''κολλημένος''στην οθόνη..Ώσπου μπήκε το πρώτο γκολ από τον Άγγελο...Και τότε αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε.''Θα ισοφαρίσουν οι Πορτογάλοι ή θα κερδίζουμε με το υπάρχον σκορ;''.Η απάντηση δόθηκε περίπου 1 ώρα αργότερα..''Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης!!''.Απίστευτο!Μετά από 17 χρόνια που είχε φτάσει η ομάδα μπάσκετ στην κορυφή της Ευρώπης,στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ελλάδα,ήταν η σειρά της εθνικής ποδοσφαίρου!!

Από τη μία ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πλάνταξε στο κλάμα και όλοι οι Πορτογάλοι αποσβολωμένοι και από την άλλη,εμείς!!Το...τρελοκομείο!!Δέκα χιλιάδες κόσμος που βρίσκονταν στις κερκίδες του ''Daluz'' παραληρούσε!!Όλοι εκείνη την ώρα ξεχύθηκαν στους δρόμους..Σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου βρίσκονταν Έλληνες,στήνονταν ένα πανηγύρι...


Μέχρι που ήρθε η μεγάλη στιγμή!Το ''σήκωσέ το,το γ.....ο'' έπιασε τόπο!Ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωσε το κύπελλο και έστειλε όλους εμάς στον ''έβδομο ουρανό''!!


Τι ωραίες αναμνήσεις!!'Άραγε θα ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο;;Μακάρι!!

Και μιας και αναφέρθηκα στο Euro, ας πω και λίγα πράγματα για τη φετινή διοργάνωση. Πολλοί ανέφεραν πως η φετινή διοργάνωση ήταν η πιο θεαματική των τελευταίων ετών. Εγώ θα έλεγα πως είναι η πιο απρόβλεπτη..Τα σούπερ φαβορί δεν τα πήγαν καλά,ενώ τα αουτσάιντερ το αντίθετο!Πάντως σε γενικές γραμμές ήταν όλα καλά. Αυτό που δεν άρεσε σε πολλούς ήταν η χωρητικότητα των σταδίων. Όλοι ήθελαν μεγαλύτερα γήπεδα μιας και η ζήτηση των εισιτηρίων ήταν μεγάλη. Η διαιτησία,σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια δεν ήταν καλή. Μόνο σε ένα παιχνίδι ο διαιτητής έδωσε τα ''ρέστα''του. Στον τελικό..Πως το'παθε;;!Κάτι που μου προκάλεσε εντύπωση είναι το ότι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης..Λες και κάποιος τους μάτιασε..Αυτό τουλάχιστον που κρατάω εγώ είναι η εμφάνιση του Enrique Iglesias(έχουμε και αδυναμίες,τι να κάνουμε;;!)στον τελικό,το ότι η νέα πρωταθλήτρια είναι η Ισπανία και πως εμείς πήραμε την τελευταία θέση..

7 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Χαχαχα! Πολλή πλάκα ο Ρονάλντο που κλαίει! Σαν κόμικ είναι! Ή σαν παιδί που του πήραν το παιχνίδι και τον παρηγορεί η μαμάκα του!!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ γυάλινο δάκρυ

Μάλλον το δεύτερο!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου!! Ευχαριστώ για το σχόλιό σου!! Ο Ρονάλντο είναι καύλα!!!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ melissa

Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!Πάντως για τον Ρονάλντο όλοι αυτό μου λένε!!

Γιώργος είπε...

εκεινο το βραδυ του τελικου το 2004 ημουν στο καραβι. βρισκομασταν στη μεσογειο και μαλιστα ημασταν ετοιμοι απο στιγμη σε στιγμη να ξεκινησουμε να περναμε απο τη διωρυγα-καναλι του Σουεζ. ολοι εβλεπαν τον αγωνα ενω εγω κοιμομουν στην καμπινα μου γιατι γνωριζα τι θα με περιμενε...
οχι πως αν βρισκομουν σε αλλο μερος θα το εβλεπα....
μισω γενικοτερα το ποδοσφαιρο...
και τοτε..και τωρα...
την καλησπερα μου:)

neni είπε...

Σώπα παιδί μου,μην κλαίς!!!Που τα θυμήθηκες όλα αυτά...;;

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ γιώργο

Και εγώ μέχρι τότε το μισούσα,αλλά μετά από αυτό που έγινε τότε,σιγά-σιγά παρακολουθώ φανατικά!

@ neni

Για την ακρίβεια σε ένα αθλητικό site είδα ότι είχαμε χτες την επέτειο.Όσον αφορά τα άλλα,μου'μεινε η στιγμή!