Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Η πολυθρόνα...και τα εφόδια για μία καλύτερη ζωή!

Χτες είπα να πάω μια βόλτα σε κατάστημα με είδη επίπλου,γραφείου κλπ για να αγοράσω μία περιστρεφόμενη πολυθρόνα. Η παλιά χάλασε και έτσι ήθελε άμεση αντικατάσταση(έφυγαν τα ροδάκια της,φαγώθηκε το ύφασμα στο κάθισμα..).Όταν την έφερα σπίτι το τι τράβηξα να τη συναρμολογήσω δε λέγεται..Ειδικά οι βίδες ήθελαν πάρα πολύ δύναμη..Κουτσά- στραβά κάτι έκανα!Έχω όμως τις αμφιβολίες μου..Δεν είμαι 100% σίγουρη πως είναι στερεωμένη καλά στη βάση της...Οπότε...αν πέσω,έπεσα!Άλλο πράγμα σκέφτομαι..Μην κάτσει κανένας άλλος(εκτός οικογένειας)πάνω της και ''φάει τα μούτρα του''..Εμένα ποιος με γλιτώνει από μηνύσεις μετά!!

Εκτός από την καρέκλα,χθες γράφτηκα και σε σχολή με υπολογιστές. Δυστυχώς σήμερα ζητάνε τα πάντα στην εύρεση εργασίας...Ένα πιστοποιητικό εκμάθησης αγγλικών(κυρίως Proficiency),ένα πιστοποιητικό εκμάθησης μίας άλλης ξένης γλώσσας προαιρετικά,καλή χρήση των υπολογιστών(το επάγγελμα του μέλλοντος βλέπετε!),δίπλωμα οδήγησης και άλλα τέτοια. Οπότε καθόμαστε που καθόμαστε το καλοκαίρι,ας περάσει και κάπως η ώρα!!Αλλά να σας πω κάτι;Ότι μαθαίνει κανείς δεν είναι κακό. Το αντίθετο!Χρήσιμο είναι και το να μιλάς αγγλικά ή μία άλλη γλώσσα,το να οδηγείς ή το να χειρίζεσαι Η/Υ. Το κακό όμως είναι ότι ξεπαραδιάζεσαι για να τα πετύχεις όλα!!

9 σχόλια:

Δώρα είπε...

Εγώ τα έχω κάνει όλα αυτά,αγγλικά και γαλλικά άψογα,υπολογιστές στο πολύ καλό επίπεδο,τελειόφοιτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,και η μοναδική δουλειά που είχα βρει από αγγελία?????Πλασιέ....

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ δώρα

Αυτό είναι το άσχημο..Να δίνεις τα πάντα για την επαγγελματική σου αποκατάσταση και τελικά να πιάνεις δουλειά κάπου που δεν απειτείται τίποτα από όλα αυτά!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

Εαν αθροίσεις όλα αυτά που έχεις ξοδέψει τοσα χρόνια για αγγλικά, δεύτερη γλώσσα, δίπλωμα οδήγησης και το δίπλωμα για τους υπολογιστες... σίγουρα παίρνεις καινούργιο σπίτι!!!!!

Τα φιλιά μου!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ από μικρό και από τρελό

Όπωσδήποτε!
Kisses!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Άντε μετά και το δίπλωμα, να βάζουμε και κόντρες!!! :P
Γάμησέ τα... Αφού τα ίδια εφόδια με σένα έχουν και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι για τις ίδιες δουλειές, άντε μετά να βρεις καμιά ελεύθερη θέση εργασίας...

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ γυάλινο δάκρυ

Καλά τα λέει η Δώρα.Να έχουμε πάρει τα πάντα και να δουλεύουμε ως πλασιέ ή κάτι που να μην απαιτεί καν στοιχειώδεις γνώσεις...

lena_zip είπε...

Έτσι είναι η ζωή. Σκληρή και άδικη. Αλλά βέβαια αν εξαιρέσεις τα πράγματα που θέλουν χρήματα για να γίνουν, τελικά η ζωή είναι ωραία (και δυστυχώς μικρή). Καλή επιτυχία με τους υπολογιστές.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει ότι θα γίνω μπαργούμαν, οικιακή βοηθός, καμαριέρα σε κανένα μοτέλ της εθνικής οδού.. Γιατί και για καμαριέρα σε κανένα μεγάλο ξενοδοχείο κι εκεί κονέ θα θέλει!!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ lena_zip

Ευχαριστώ!

@ melissa

Αν δε βρούμε δουλειά σε σχέση με ότι σπουδάζουμε,κάτι απ'αυτά θα κάνουμε..Όσον αφορά τη θέση σε κάποιο ξενοδοχείο...σίγουρα!!