Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Τα μακαρόνια και το...φούσκωμα!

Σήμερα είμαι μόνη στο σπίτι. Σπάνια μένω μόνη..Μία υποχρέωση ανάγκασε τους δικούς μου να φύγουν..Ευτυχώς ιδιαίτερα ευχάριστη!Ένα συγγενικό πρόσωπο περιμένει νέο μέλος στην οικογένειά του και έτσι είμαστε ακόμη στην αναμονή!

Όντας μόνη αναγκαστικά μαγείρεψα!Σπάνια μαγειρεύω..Όχι επειδή δε μου αρέσει,αλλά επειδή βαριέμαι!Το κακό όμως είναι πως δε θυμάμαι πολλές συνταγές απ' έξω..Είναι λίγο βαρετό να ανοίγεις κάθε λίγο και λιγάκι το βιβλίο με τις συνταγές και να κοιτάζεις τι χρειάζεται το φαγητό..


Έφτιαξα λοιπόν το αγαπημένο μου. Μακαρόνια!Στη σάλτσα έβαλα (με το μάτι,δε μετράω σε φαγητά τις ποσότητες)χυμό τομάτας,πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες,λίγο σκόρδο,κάπαρη,ελιές(κανονικά θέλει πράσινες αλλά επειδή δεν είχα έβαλα μαύρες)και λίγη μουστάρδα. Η συγκεκριμένη σάλτσα μου αρέσει παρα πολύ!

Έφαγα κάμποσο απ' αυτό και φούσκωσα..Καλά και χτες βράδυ τι έπαθα..Κάθε πρωί και κάθε βράδυ πίνω ένα χάπι για την ακμή. Αυτό είναι πλαστικό καψύλλιο μέσα στο οποίο βρίσκονται κόκκοι. Επειδή δεν μπορώ να καταπιώ το πλαστικό,πίνω μόνο τους κόκκους. Τη γεύση του όμως μετά από ένα μήνα τη σιχάθηκα,οπότε μου είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο να πίνω ένα τέτοιο χάπι. Χτες λοιπόν καθώς το κατάπινα μου ''κάθισε''στο λαιμό και πνίγηκα!!Όπως είναι φυσικό άρχισα να πίνω νερό συνέχεια, ώσπου φούσκωσα!!Το τι τράβηξα μέχρι να κάνω το χαρακτηριστικό ήχο που βεβαιώνει πως ξεφουσκώνεις(πιστεύω να καταλαβαίνετε τι εννοώ!),δε λέγεται!!Ευτυχώς κράτησε μόνο ένα μισάωρο η αναμονή μου..

22 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Είσαι καταστροφικό πλάσμα!!!
Καλά ρε γουρούνι, τα 'φαγες όλα;; Και μ' αφήνεις ακόμα να περιμένω τη μερίδα μου;; Ντροπή σου ρε!

τετραγωνος κυκλος είπε...

Γι'αυτό έβαλα τη φωτογραφία!Για να σου φύγει η όρεξη!Πολύ απλά..είναι σαν να τα τρως!

Ανώνυμος είπε...

Μακαρόνιααααα... Και μας ούτε που μας κάλεσες! Είσαι κακιάααααα...
Θα πάρω από το γυάλινο δάκρυ τη διεύθυνσή σου και θαρθω να στα φάω όλα όταν θα κοιμάσαι!! Τι να μας κάνει η φωτο; Να μας ξελιγώνει κι άλλο; Πφφφ...

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ melissa

Προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Άσ' την μελισσάκι μου αυτήν, πάμε εμείς να μας κάνει τη γνωστή συνταγή ο κολλητός!!
Χα, να δεις εσύ!! Θα φάμε αυθεντικά κι ιταλικά!!!

lena_zip είπε...

Έπαιρνα χάπια για την ακμή στα 17 μου αλλά ήταν κανονικές κάψουλες χωρία μπιλάκια. Το πρόβλημα ήταν το χάπι για το σίδηρο. Με ξεγέλασε η δερματολόγος λέγοντάς μου ότι θα είναι σαν σοκολατάκι και πρέπει να λιώνει στο στόμα (για να μη μου δώσει το χάπι που ήταν τεράστιο). Τελικά είχε τόσο απαίσια γέυση που δεν παλευόταν και εφάρμοσα την τακτική του μπισκότου. Μάσαγα και κατάπινα γρήγορα το σιχαμένο χάπι και μετά έτρωγα ένα μπισκοτάκι για να μην νιώθω την γεύση. Δοκίμασέ το.

Βγήκε λίγο μεγάλο το μήνυμα εεε;;;

Γιώργος είπε...

Κατα διαβολικη (οπως λενε) συμπτωση τυχαινει να ειμαι και γω σημερα μονος!
Με τη μονη διαφορα πως σε μενα μου αρεσει πολυ να μαγειρευω(ηταν ευκαιρεια να σου εκανα το τραπεζι μιας και σπανιως μαγειρευεις!).
Εφτιαξα πατατουλες τηγανιτες βεβαια με σνιτσελ. (οι πατατουλες στρογγυλες και τραγανες!)
ποσο τελεια ειναι να εισαι μονος στο σπιτι?! μα ποσο?!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ lena_zip

Ωραία ιδέα!Είχα δοκιμάσει να το πιω με ζάχαρη,αλλά τίποτα!Την ίδια γεύση είχε.Μια χαρά είναι το μήνυμα!

@ γιώργο

Εκτός από τα μακαρόνια και οι πατάτες μου αρέσουν,αλλά αποφεύγω να χρησιμοποιώ τηγάνια..Τα...φοβάμαι!Πράγματι το να είσαι μόνος είναι υπέροχο,αλλά μετά από τόσες ώρες άρχισα να βαριέμαι!!

neni είπε...

Καλησπέρα.Και μένα μου αρέσει να μένω μόνη μου στο σπίτι αν και δεν μένω και πολύ συχνά!Μ΄αρέσει να μαγειρεύω και να τρώω τις λιχουδιές που φτιάχνω!Απο γεύση δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά από εικόνα μου φαίνεται πως θα τα έτρωγα τα μακαρόνια σου!!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ Γεια σου,neni!

Δεν μπορώ να πω πως μαγειρεύω χρόόόόόνια,αλλά είναι το πιο ωραίο φαγητό που κάνω!Τουλάχιστον,τρώγεται!!

Δώρα είπε...

Κοίτα σύμπτωση κι εγώ το ίδιο φαγητό έχω για σήμερα,μόνο που στη σάλτσα ντομάτας έχω βάλει και γαρίδες,για το αφροδισιακό του θέματος!!!!!!
Αυτά τα χαπάκια σιδήρου που λέει η lena_zip τα έπαιρνα κι εγώ για λίγο διάστημα,και καλά είχαν γεύση σοκολάτας αλλά άλλη γεύση είχαν (φαντάζεσαι τι...).Τελικά παίρνω κάποια που καταπίνονται και δε χρειάζονται μάσημα και είναι και φούξια!!!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Κι εγώ φούξια έπαιρνα πέρυσι, αλλά μέχρι να τα καταπιώ πάλι μου ερχόταν απαίσια γεύση. Και ήταν πολύ γλκά. Μα καλά, όλες οι γυναίκες έχουμε πάρει χάπια για σίδηρο;!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ δώρα

Το συγκεκριμένο φαγητό με ότι είδους σάλτσα και αν μαγειρευτεί είναι υπέροχο(άποψή μου!).

@ γυάλινο δάκρυ

Πράγματι παίρνουν πολλές.Αλλά ερωτώ γιατί δεν έχω πάρει.Κάνουν τίποτα;

Elleona είπε...

Je ne comprends pas le Grec mais ce n'est pas grave ! De belles images !
http://avecunzestedorangeamere.blogspot.com
Bizzzz

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ elleona

Merci beaucoup!Ι have also a problem with french!I was learning in past,but now i don't remember almost anything..Fortunatelly my PC has a dictionary,so i understood you!Thanks for visiting a lot!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Ναι, εμένα μου ανέβασαν τον αιματοκρίτη.

Από μικρό κι από τρελό είπε...

Πω πω πω μακαρονάδα!
Μια χαρά σε βρίσκω!
Όσο για το χάπι.. σε τέτοιες περιπτώσεις το θέμα είναι εγκεφαλικό.
Πείθεις τον εαυτό σου να το καταπιεί και τέρμα!
Πάντως ελπίζω να μην ήταν πάρα πολυ ενοχλητικό!

ΥΓ: Μου αρέσει η απάντησή σου στο από πάνω γαλλικό!!!

Τα φιλιά μου!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ από μικρό και από τρελό

Αυτό λέω και εγώ στον εαυτό μου.''Πρέπει να το καταπιείς''.Στην αρχή ήταν υποφερτό,αλλά μετά από 1 μήνα χρήσης είναι απαίσιο..Δεν μπορούσε και αυτή η Γαλλίδα να μου έγραφε το σχόλιο στα αγγλικά;;!Έκανα και εγώ γαλλικά στο γυμνάσιο αλλά εξ'αιτίας των Πανελληνίων αναγκαστικά τα σταμάτησα..Τώρα μόνο αγγλικά!Μπήκα στο blog της αλλά δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που γράφει!!

Φιλιά και από μένα!!

Xristos είπε...

πωπω πείνασα μεσημεριάτικα...για εμάς εδώ δεν έχει τίποτα;;;

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ xristo

Ευχαριστώ για την επίσκεψη!Δυστυχώς μέσα σε μία μέρα καταβροχθίστηκαν!!Όταν θα ξανακάνω,θα φροντίσω να ενημερώσω!!

seniorita είπε...

θαυμάζω όλους όσους ξέρουν να μαγειρεύουν..οτιδήποτε!εγώ μόνο μακαρόνια ξέρω χωρίς σάλτσα εννοείται!

τετραγωνος κυκλος είπε...

@ seniorita

Εύκολα είναι και τα υπόλοιπα φαγητά!Υπάρχουν όμως και τα μυστικά.Μια φορά είχα φτιάξει μακαρόνια που είχαν λασπώσει και δεν τρώγονταν!Η σάλτσα είναι πολύ εύκολη!Μη διστάσεις να φτιάξεις!Φυσικά το συγκεκριμένο φαγητό είναι πιο νόστιμο με σάλτσα!Ευχαριστώ για την επίσκεψη!