Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Ξεκούραση και Εθνική


Αχ επιτέλους!Μετά από 2 περίπου μήνες τελείωσαν οι εργασίες!!Το άγχος έφυγε!Λίγα πράγματα μένουν τώρα!Συγκεκριμένα 2 μαθήματα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν τελειώσει όλα!Αυτές τις μέρες λόγω εργασιών δε μπόρεσα καθόλου να γράψω στο blog..

Τις 3 μέρες που πέρασαν παρακολούθησα το Euro. Όσον αφορά τον Β όμιλο,πιστεύω πως είναι ο πιο εύκολος που υπάρχει. Έγιναν τα παιχνίδια μεταξύ Αυστρίας-Κροατίας και Γερμανίας-Πολωνίας. Το πρώτο έληξε 0-1 και το δεύτερο 2-0.Να πω την αλήθεια στεναχωρήθηκα λίγο για την Αυστρία. Στο πρώτο 5λεπτο του αγώνα δέχτηκε γκολ με πέναλντι και στη συνέχεια ενώ ήταν καλύτερη από τους Κροάτες δεν κατάφερε να σκοράρει..Της άξιζε ένα γκολ..Και τα δικά μας παιδιά στεναχωρήθηκαν αρκετά(ο Jurgen Macho της ΑΕΚ και ο Andreas Ivanschitz του ΠΑΟ).Όσον αφορά το άλλο ματς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν το παρακολούθησα τόσο πολύ.

Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά της Γαλλίας με την Ρουμανία και της Ιταλίας με την Ολλανδία. Όσον αφορά το Γαλλία-Ρουμανία φαινόταν από την αρχή πως θα κινηθεί στο 0-0.Όπως και έγινε. Η Ρουμανία μου θύμισε πολύ εμάς το 2004..Όσον αφορά το Ολλανδία-Ιταλία,απ'τη στιγμή που έλειπε ο στυλοβάτης της άμυνας της Ιταλίας οι Ολλανδοί έκαναν ότι ήθελαν..Επίσης η επίθεση δεν λειτουργούσε καθόλου καλά. Αντιθέτως για τους Ολλανδούς τα πάντα πήγαν ρολόι!Σαφώς και το 3-0 με το οποίο επιβλήθηκε η Ολλανδία ήταν δικαιότατο. Μια φορά πήγε ο Buffon να γίνει αρχηγός και του βγήκε ξινό του ανθρώπου!!

Όσον αφορά τον δικό μας όμιλο. Στο πρώτο ματς η Ισπανία επιβλήθηκε της Ρωσίας με 4-1.Από το λίγο που παρακολούθησα παρατήρησα πως δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο ούτε η μία ομάδα ούτε η άλλη. Καθάρά θέμα τύχης ήταν η νίκη της Ισπανίας..Αν και η Ρωσία μου φάνηκε πολύ καλύτερη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο!!Άλλος είναι καλός,άλλος κερδίζει!!Και τώρα στα δικά μας!!Κόντρα στη Σουηδία και σκορ 2-0 υπέρ των αντιπάλων μας. Χθες,όπως είπαν και στις αθλητικές εκπομπές,ήταν μία απ'τις χειρότερες εμφανίσεις μας μετά το 2004.Πολύ αμυντικό ποδόσφαιρο μέχρι σε σημείο εκνευρισμού..Επειδή τα πράγματα στενεύουν τώρα πια,το Σάββατο πρέπει να τα δώσουμε ΟΛΑ. Είμαι σίγουρη πως αυτή τη φορά θα παίξουμε πολύ επιθετικά με αρκετές αλλαγές. Το κυριότερο όχι άγχος. Μόνο ηρεμία,υπομονή και επιμονή. Και πάνω απ'όλα πείσμα!Μόνο έτσι πετυχαίνονται τα γκολ!

Και κάτι που με σταναχώρησε. Πολλοί σήμερα και χθες το βράδυ,δημοσιογράφοι και φίλαθλοι ξένων ομάδων μιλούσαν με υποτιμητικά σχόλια για τους παίκτες μας. Τις δικές τους τις καμπούρες δεν τις βλέπουν;;Μόνο τους άλλους ξέρουν να κρίνουν..Αρχίζουν και μας κριτικάρουν οι Άγγλοι οι οποίοι δεν κατάφεραν καν να περάσουν στα τελικά!Όπως είπε και ο Αντώνης Νικοπολίδης στη σημερινή συνέντευξη τύπου,δεν το'χουν χωνέψει πως εμείς πήραμε το Euro. Εγώ θα έλεγα πως μας ζηλεύουν..Μην ξεχνάμε τι έχουμε καταφέρει σε 4 χρόνια...
2004 Τελικός Euro 1η θέση
2004 Ολυμπιακοί αγώνες
2005 Τελικός Eurobasket 1η θέση
2005 Eurovision 1η θέση
2006 Τελικός Mundobasket 2η θέση και επιβλητική νίκη με 100στάρα στις ΗΠΑ
2007 Τελικός Euro U 19 2η θέση
2007 Tελικός Eurobasket U 21 2η θέση

Αυτοί τι έκαναν;;Μια τρύπα στο νερό..Ας λένε ότι θέλουν..Η ιστορία δεν αλλάζει!
Άποψή μου;Κάθε εμπόδιο για καλό!Θυμάμαι μετά την 4άρα απ'την Τουρκία επικρατούσε το ίδιο κλίμα στην εθνική..Φάγανε ένα δυνατό χαστούκι και ξύπνησαν!!Λέτε να γίνει το ίδιο;;!Ίδωμεν το Σάββατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: