Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Το ταξίδι μου με το γατάκι, Part 7!

Ημέρα Τετάρτη
Μέρα 7η

Το ταξίδι μας έφτανε στο τέλος του κι έτσι έπρεπε να εγκαταλείψουμε το ξενοδοχείο στις 11. Αφήσαμε τις βαλίτσες μας να τις φυλάξουν και πήραμε το μετρό με κατεύθυνση το ενυδρείο της πόλης, το Trivago. Στο ενυδρείο δεν πήγαμε, αλλά κάναμε βόλτες στην περιοχή.


Στη συνέχεια, καθίσαμε σε ένα εστιατόριο -καφετέρια και πήραμε καφέ και φαγητό. Εντωμεταξύ ο καφές που πήρα σκέτο ήταν νεροζούμι και κόστιζε 5 ευρώ...Μετά το φαγητό πήραμε το μετρό και πήγαμε στο ξενοδοχείο όπου και περιμέναμε η ώρα να πάει 4 για να πάμε στο αεροδρόμιο.

Το μετρό

Φτάσαμε λίγο μετά τις 4 στο BCN, το αεροδρόμιο και πήγαμε για check -in. Στη συνέχεια περάσαμε από έλεγχο όπου και μας "έβγαλαν την πίστη". Μία αστυνόμος, δεν ξέρω τι σκατά ήταν, μου έλεγε συνέχεια "zapata"... Αν είναι δυνατόν... Έβλεπε ότι δε μιλούσα τη γλώσσα και εξακολουθούσε να μιλάει Ισπανικά... Μετά από κανένα 5λεπτο κατάλαβα πως zapata ήταν τα παπούτσια... Ήθελε να τα βγάλω για να τα περάσει από έλεγχο, που να της τα έβαζα στον κώλο...Sorry κιόλας.. Προφανώς αυτή η σκύλα ήξερε ότι είμαι Ελληνίδα και μου "έψηνε το ψάρι στα χείλη"... Και άλλοι συμπατριώτες μας δεινοπάθησαν στον έλεγχο. Το τι βρισίδι έπεφτε δεν φαντάζεστε.. Και το "κερασάκι στην τούρτα" ήταν πως αφού έβαλα τα παπούτσια στον έλεγχο, αυτή άρχισε να μιλάει αγγλικά και να λέει ειρωνικά "Thank you".. Να την πετύχω κάπου ξανά.. Και θυμάμαι την φάτσα της... Τέτοια "κούκλα" δεν ξεχνιέται εύκολα...! Τέλοσπαντων μετά τον έλεγχο περιμέναμε κάπου 1,5 ώρα μέχρι να μπούμε στο αεροπλάνο.

Το αεροδρόμιο το οποίο είναι τεράστιο

Στις 6 και κάτι μπήκαμε στο αεροπλάνο μιας και πετούσαμε στις 7 πάρα τέταρτο για Ρώμη. Στο check -in δε μας έδωσαν διπλανές θέσεις με το γατάκι και έτσι καθόμασταν στα 2 απέναντι παράθυρα της ίδιας σειράς. Πάλι είχαμε ιπτάμενους φροντιστές κάπου 40 -50 χρονών πολύ ωραίοι!! Ο ένας ειδικά άρεσε πάρα πάρα πολύ στο γατάκι!! Η ώρα είχε πάει 7 πάρα τέταρτο και ακόμη δεν είχε ξεκινήσει το αεροπλάνο. Ο πιλότος τότε μας ανακοίνωσε πως υπήρχε πρόβλημα με τον τροχό και έπρεπε να περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να φτιαχτεί. Στην συνέχεια με άλλη του ανακοίνωση είπε πως έπρεπε να περιμένουμε ένα μισάωρο στο αεροπλάνο μιας και εκτός από τον τροχό υπήρχε πρόβλημα και στο σύστημα αποσυμπίεσης. Φυσικά όλοι "τα κάναμε πάνω μας"!! Κανένας δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο αεροπλάνο.. Μετά το μισάωρο ο πιλότος μας είπε πως ακυρώνεται η πτήση και έτσι έπρεπε να περιμένουμε το αεροπλάνο που ερχόταν από Ρώμη το βράδυ και να επιστρέψουμε με αυτό. Αυτό και έγινε.

Το αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο το βράδυ άδειο

Κατά τις 12 παρά έφτασε το αεροπλάνο από Ρώμη και μέχρι να βγούνε οι επιβάτες και να μπούμε εμείς, ξεκινήσαμε στις 12 και μισή. Εντωμεταξύ το διπλανό μας αεροπλάνο ήταν της Iberia και πήγαινε απ' ευθείας Αθήνα.. Και όλοι λέγαμε "Πάρτε μας μαζί σας"!! Στο δεύτερο αεροπλάνο κάθισα δίπλα στο γατάκι μιας και είχε κενή θέση δίπλα του.

Το δεύτερο αεροπλάνο

Στη Ρώμη φτάσαμε λίγο πριν τις 2. Εκεί μας παρέλαβαν λεωφορεία όπου και πήγαμε σε ένα προάστιο της πόλης την Ostia. Ο οδηγός έμοιαζε πολύ με το γκαρσόνι στο Ισπανικό εστιατόριο και έχω την εντύπωση πως στο ράδιο έπαιζε Laura Pausini. Μέχρι την Ostia κάναμε κανένα τέταρτο και έπειτα εγκατασταθήκαμε στο ξενοδοχείο Satellite, το οποίο υποτίθεται πως ήταν Ά κατηγορίας αλλά να μην σχολιάσω καλύτερα... Εννοείται ότι τα έξοδα του ξενοδοχείου και των μετακινήσεων τα ανέλαβε η Alitalia. Μέχρι τις 7 το πρωί που αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο ξεραθήκαμε...

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: